8.5 C
Deurne
woensdag 21 februari 2024
Home- DeurneKHD huldigt jubilarissen; Martien Maas viert 25 jaar als dirigent

KHD huldigt jubilarissen; Martien Maas viert 25 jaar als dirigent

Tijdens een bijeenkomst van de Koninklijke Harmonie Deurne (KHD) zijn afgelopen zaterdag zeven jubilarissen in het zonnetje gezet, waaronder dirigent Martien Maas. Hij werd gefeliciteerd met zijn 25 jaar als dirigent. Maas heeft al sinds 2002 de muzikale leiding bij de KHD.

Volgens traditie werden de jubilarissen ontvangen met een serenade door het volledige orkest, waarna ze werden toegesproken door voorzitter Piet Aarts.

KHD150
Rein Albers werd gehuldigd vanwege zijn 12,5-jarig lidmaatschap. Hij is actief in de slagwerkgroep van de KHD en is nu betrokken bij de voorbereiding van de activiteiten rond KHD150.

Niels van Vroonhoven en Leon Konings vierden hun 25-jarig jubileum. Van Vroonhoven is slagwerker in het Groot Orkest van de harmonie en is actief drummer in de JFF band. Konings is klarinettist bij de KHD en startte 25 jaar geleden in een senioren-leerlingengroep. Hij is ondertussen uitgeroeid tot soloklarinettist en orkestleider. Klarinettist Anke Jacobs vierde haar 40-jarig jubileum. Ze is in de loop van de jaren onder meer actief geweest als bestuurslid van de KHD en lid van de spaarkascommissie.

Kring van Commissarissen
Al 50 jaar actief bij de Koninklijke Harmonie Deurne zijn Dick Koster en Michiel Dankers. Trombonist Koster is de zoon van Dirk Koster, de dirigent die de KHD vele jaren heeft geleid en vormgegeven. Dick was in 2014 onder meer actief bij het 50-jarig jubileum van het door zijn vader opgerichte jeugdorkest. Ook nu is hij weer betrokken bij de viering van KHD150.

Klarinettist Michiel Dankers wist ondanks zijn vele maatschappelijke activiteiten in de politiek en voor andere verenigingen (carnaval, Antonius Abt-gilde) altijd voldoende tijd vrij te maken voor de Deurnese harmonie. Hij heeft onder meer het initiatief genomen voor de kring van Commissarissen van de KHD.

25 jaar dirigent
Martien Maas werd in het zonnetje gezet vanwege zijn 25 jaar als dirigent bij de KHD. Hij nam in 2002 het stokje over van Jan Cober, die in 1998 de eerste dirigent van de Koninklijke Harmonie werd. Maas was in die periode tweede dirigent. Naast zijn huidige functie als eerste dirigent voor de KHD, is hij onder meer actief als (solo)pianist, dirigent bij Politieharmonie Oost-Brabant en Harmonie De Vriendenkrans uit Heel, jurylid bij concoursen en is hij verbonden aan het Fontys conservatorium in Tilburg. Maas werd tijdens de bijeenkomst in Deurne door voorzitter Piet Aarts geroemd als verenigingsman en om zijn flexibiliteit, zeker ook rond bijzondere activiteiten als de tweejaarlijkse Royal Music Night van de Oranjevereniging.

Alle jubilarissen ontvingen uit de handen van de voorzitter de bijbehorende jubileumspeld. Voor Martien Maas was een bijzondere speld gemaakt in de vorm van een zilveren baton op een gouden G-sleutel. Na afloop van de formele huldigingen werden alle jubilarissen op een ludieke muzikale wijze door de verschillende secties in het zonnetje gezet.

Foto: KHD (Van links naar rechts: Martien Maas, Niels van Vroonhoven, Leon Konings, Anke Jacobs, Michiel Dankers en Dick Koster. Rein Albers ontbreekt op de foto.)

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen