9.6 C
Deurne
vrijdag 19 april 2024
Home- DeurneAantal verkeersongevallen in Deurne toegenomen; meeste stijging van heel Nederland in Asten

Aantal verkeersongevallen in Deurne toegenomen; meeste stijging van heel Nederland in Asten

Terwijl in Deurne het aantal verkeersongevallen maar stijgt met 13,7 procent, is in buurgemeente Asten het aantal ongelukken op de weg toegenomen met 83,1 procent. Daarmee heeft die gemeente de sterkste stijging van heel Nederland. In Deurne ging het aantal geregistreerde ongevallen in 2022 omhoog naar 183, tegenover 161 in 2021. Dit blijkt uit onderzoek van Independer op basis van recente data van Rijkswaterstaat. 

In heel Noord-Brabant is het aantal ongevallen gestegen met 10,4 procent, ten opzichte van een jaar eerder. Deze toename is sterker dan het landelijk gemiddelde van 6,8 procent. In de regio zijn grote verschillen te zien in de toename van het aantal verkeersongelukken. Naast Asten, zijn procentueel de grootste stijgers: de gemeenten Cranendonck (77,2), Heeze-Leende (31,9), Nuenen (25,5), Leudal: (20,7), Gemert-Bakel (20,4), Horst aan de Maas (15,1) en Eindhoven (10,8).

Bron: Independer

Een lichte stijging in het aantal ongevallen was er in de gemeenten: Helmond: (8,9), Nederweert: (7,3), Peel en Maas: (2,6), Son en Breugel (2,1) en Geldrop-Mierlo: (1,3). Toch waren er ook drie gemeenten, waarin het aantal verkeersongevallen juist afnam. Venray had 4,9 procent minder ongelukken, Laarbeek 4,0 procent en in Someren nam het aantal af met 0,7%.

Waarom in bepaalde gemeenten zoals Asten, het aantal in een jaar tijd zo sterk is gestegen, is niet duidelijk. “Door het toenemend aantal auto’s op de weg, zou het kunnen dat deze stijging ook in 2023 doorzet”, zegt auto-expert Menno Dijcks van Independer. “Ook hebben wij puur gekeken naar het aantal geregistreerde ongevallen. Als mensen het onderling regelen, zonder dat de verzekering daarbij betrokken is, dan wordt dat niet in de statistieken meegenomen. Het werkelijke aantal kan dus nog hoger liggen.”

Foto: archief DMG

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen