17.6 C
Deurne
zondag 14 juli 2024
Home- DeurneKHD toert dwars door Deurne zoals in vroeger tijden

KHD toert dwars door Deurne zoals in vroeger tijden

‘Deftig in het zwart, met vuurrode hoofden en glimmend opgepoetste instrumenten’. Zo liep de Koninklijke Harmonie Deurne, toen Fanfare Deurne geheten, honderdvijftig jaar geleden door de straten. Ter ere van haar jubileum, en met een knipoog naar het verleden, houdt de vereniging zondag ‘KHD on Tour’.

De harmonie doet dan drie markante locaties in Deurne aan. Om 12.30 uur start het programma bij het treinstation. Van daaruit gaat het gevolg, al musicerend, richting de Markt. Rond 15.00 uur zet de stoet koers naar het plein tussen Het Dinghuis en Groot Kasteel. Op deze laatste locatie wordt tot ongeveer 16.30 uur gespeeld.

Van filmmuziek tot samba
Het repertoire zal die middag bestaan uit filmmuziek, bijvoorbeeld van Game of Thrones, door Het Groot Orkest en de jongste telg van de KHD, Het Nieuwe Orkest. Ook de Slagwerkgroep is van de partij. Zij probeert het publiek te verleiden tot een dansje met pittige sambamuziek.

De toer door Deurne is tevens de seizoensafsluiting van de jubilerende muziekvereniging. Na de zomervakantie volgen nog een feestavond in september en twee jubileumconcerten in het najaar.

Foto: DMG

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen