17.6 C
Deurne
zondag 14 juli 2024
Home- DeurneSwimming with the Stars is na ruim 14 jaar van afwezigheid terug...

Swimming with the Stars is na ruim 14 jaar van afwezigheid terug in Deurne

Ondanks het succes bleef het veertien jaar geleden voor Swimming with the Stars bij een eenmalige zwemwedstrijd die destijds werd gewonnen door Maikel Brouwers en zijn zus Chantal van Oosterhout. Toch hebben de Deurnese Watervrienden het concept waarbij onervaren synchroonzwemmers een show opvoeren, nu nieuw leven ingeblazen.

“Het was toen een ontzettend groot succes en het leek het bestuur daarom leuk om het evenement opnieuw te organiseren. Er waren toen, net als nu, acht koppels die bestaan uit een synchroonzwemmer en een ‘star’. Die laatste heeft al wel zwemervaring, maar niet specifiek in het synchroonzwemmen. De koppels zijn gaan oefenen om uiteindelijk komende zaterdag een hele mooie show te laten zien”, vertellen Marit en Annemie van de Deurnese Watervrienden.

Stoomcursus
De ‘stars’ zijn afkomstig van zowel binnen als buiten de vereniging en hebben al veel ervaring in andere zwemsporten, zoals wedstrijdzwemmen, reddingzwemmen of waterpolo, maar dus niet met synchroonzwemmen. Daarom hebben ze een aantal lessen gekregen, waarin ze de basis van de sport hebben geleerd. Stuwingen, balletbeen, zwaluwstaarthouding, eggbeaten en liften; het kwam allemaal aan bod tijdens de stoomcursus.

Op dit moment zetten ze met hun duetpartner de laatste puntje op de ‘i’ voor de show met als thema Hollywood Dive. In een twee minuten durende uitvoering op filmmuziek kunnen ze alles laten zien dat ze de afgelopen periode geleerd hebben. Een jury beslist uiteindelijk wie de winnaar wordt van de tweede editie van Swimming with the Stars.

‘Knap staaltje kracht en beheersing’
In 2010 werd wedstrijd gewonnen door Maikel Brouwers en zijn zus Chantal van Oosterhout. Nadat Maikel voor de eerste keer zijn lange been in de lucht stak, wist het publiek toen dat hier iets bijzonders stond te gebeuren. Hij deed niet onder voor zijn zus die zeer ervaren is in synchroonzwemmen. Sterker nog, soms leek het of het bij hem allemaal vanzelf ging. De voorzitter van de vakjury Normen Rotteveel verwoordde het destijds als: “Sommige figuren die zelfs voor ervaren zwemsters moeilijk zijn, doe jij gewoon. We hebben hier een knap staaltje kracht en beheersing kunnen zien.”

Of de acht koppels dit jaar ook dergelijke verrassingen in petto hebben, is zaterdag te zien om 17.30 uur in zwembad De Wiemel bij Feel Fit Center Deurne aan de Molenstraat 50a in Deurne. De entree is gratis, maar vooraf aanmelden is wel verplicht en kan via deze website.

Foto: Deurnese Watervrienden

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen