17.7 C
Deurne
zaterdag 22 juni 2024
Home- DeurneKHD tovert Deurne om tot muzikaal carrousel voor viering 150-jarig jubileum

KHD tovert Deurne om tot muzikaal carrousel voor viering 150-jarig jubileum

De Koninklijke Harmonie Deurne (KHD) viert dit jaar haar 150-jarig jubileum door middel van verschillende activiteiten en optredens, waaronder op zondag 26 mei met een muzikaal carrousel. Hierbij zijn er op vijf plaatsen tegelijk muziekvoorstellingen en kan het publiek deze te voet of per fiets bezoeken en bijwonen.

Eind vorige maand werd op Koningsdag het officiële startsein gegeven voor het jubileumjaar van de Koninklijke Harmonie Deurne met de opening van de fototentoonstelling van Roos Knijnenburg. Daarbij zijn de KHD-leden door de fotografe in beeld gebracht als individuele muzikanten, maar ook met vrienden en familieleden. Ook werd diezelfde dag een flashmob uitgevoerd door leden van de Koninklijke Harmonie, die uit alle hoeken en gaten te voorschijn kwamen om uiteindelijk gezamenlijk op de Markt een klein concert te verzorgen.

Bij het muzikale KHD-carrousel komende zondag vinden de activiteiten plaats op het Martinetplein, in het Pastoor roespark, bij de brandweerkazerne, bij Scouting Deurne en bij de Ossenbeemd. Voor het evenement werkt de KHD samen met diverse andere muziekgezelschappen en verenigingen uit de gemeente Deurne.

Het Martinetplein wordt tijdens de activiteiten omgedoopt tot KHD-plein. Kinderen kunnen daar vanaf 13.00 uur een speciale stempelkaart ophalen, waarmee ze aan het eind van de middag tijdens de afsluiting mee kunnen doen aan een loterij. Hiervoor zijn een aantal prijzen beschikbaar gesteld door plaatselijke ondernemers. Op datzelfde plein treedt in de loop van de middag Fanfare Wilhelmina uit Vlierden op.

Verder is er bij Scouting Deurne aan de Muggenhof een speciaal kinderplein ingericht met een springkussen en kunnen er marshmallows worden geroosterd, terwijl de Muziekverenigingen Excelsior uit de Zeilberg en Tune uit Liessel de muziek verzorgen.

Bij de Ossenbeemd staat het KHD150-muziekplein. Hier worden diverse muziekspelletjes gespeeld en Mr. P-Bone verzorgt een muzikale workshop waaraan iedereen mee kan doen. Op het KHD150-circusplein in het Pastoor Roespark kun je ondertussen zomaar tegen een levend standbeeld aanlopen of verrast worden door een clown.

Tot slot is er nog het KHD150-activiteitenplein opgesteld bij de brandweerkazerne aan de Antoon Coolenlaan. Hier kunnen kinderen onder meer op een echte brandweerauto klimmen en deze van dichtbij bekijken.

De activiteiten op de vijf pleinen duren van 13.30 uur tot 16.15 uur. Daarna wordt op het Martinetplein om 16.30 uur een klein concert verzorgd door het KHD150-Jubileumorkest. Aansluitend worden de winnaars van de loterij bekendgemaakt onder de kinderen die eerder een stempelkaart hebben afgehaald. Aan het einde van de carrouselmiddag geeft het Groot Orkest van de KHD een afsluitend concert. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk.

Foto: Koninklijke Harmonie Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen