17.7 C
Deurne
zaterdag 22 juni 2024
Home- VlierdenVlierdense festival Popcorn breidt uit; organisatie zoekt ‘crea Bea’s’ en ‘handige Harrie’s’

Vlierdense festival Popcorn breidt uit; organisatie zoekt ‘crea Bea’s’ en ‘handige Harrie’s’

Bij de eerste twee succesvolle edities van Popcorn Vlierden bestond het festival maar uit een programma op één dag, maar dit jaar vindt het evenement plaats op vrijdag 23 en zaterdag 24 augustus. Het festival wordt georganiseerd door een groep jonge Vlierdenaren die voor de derde editie nog wel wat ‘handjes’ kan gebruiken.

“Ook vorig jaar konden we een beroep doen op een tiental vrijwilligers die we hard nodig hadden om een leuk feestje voor te bereiden”, zegt de organisatie. Die is daarom op zoek naar ‘crea Bea’s’ en ‘handige Harrie’s’ en alles wat daar tussenin zit. Ze hoeven het niet helemaal voor niks te doen; de vrijwilligers krijgen op zaterdag gratis toegang tot het festival en er wordt een speciale vrijwilligersavond gehouden. Geïnteresseerden kunnen email sturen met naam, leeftijd en mogelijk beschikbare data naar popcornvlierden@hotmail.com.

Maisveld
Popcorn Vlierden is ontstaan in 2022 vanuit het idee van een vriendengroep die vond dat er één keer per jaar een dergelijk soort feest in het dorp moest plaatsvinden. “Omdat er rondom Vlierden veel mais wordt verbouwd, leek het ons leuk om een festival te organiseren dat daar mee te maken heeft. En mais is het belangrijkste ingrediënt van popcorn; dus zo werd Popcorn geboren”, legt Bas Leesberg uit. Hij is één van de initiatiefnemers van het inmiddels jaarlijkse Vlierdense festival dat plaatsvindt midden in een maisveld tussen Sportpark Hoge Zijde en het gebouw van Scouting Vlierden.

Vorig jaar werd Popcorn Vlierden voorafgegaan door een publiciteitsstunt met talloze maisplanten die op verschillende plaatsen in Deurne en Vlierden in bosjes waren vastgebonden aan palen en bomen. Sommige mensen in Deurne dachten dat de planten te maken hadden met filmfestival de Nacht van het Witte Doek dat rond die tijd ook plaatsvond. In Vlierden ging de verdenking onder meer uit naar cabaretgroep de ‘Vlierdense Maffia’, waarvan de leden in 2018 met hun geheimzinnige duo Theo en Marleen het dorp ruim een jaar in spanning hielden.

In Vlierden werd de link wat sneller gelegd, want daar hingen de maisplanten hier en daar zelfs tegen de reclameborden voor Popcorn Vlierden aan. “We wilden wat mysterie en verwarring veroorzaken, zodat iedereen in de regio weet van ons evenement Popcorn, dat tussen de mais in Vlierden wordt gehouden”, vertelden Wils Verberne en Teun Coppens van festival Popcorn destijds na afloop van de actie. Of er dit jaar ook op een ludieke manier aandacht wordt gevraagd voor het Vlierdense festival is nog even afwachten.

Foto: Popcorn Vlierden

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen