11.6 C
Deurne
maandag 4 maart 2024
Home- VlierdenKijkje nemen op het ‘eilandje’ van de familie Wiegersma

Kijkje nemen op het ‘eilandje’ van de familie Wiegersma

Normaal is het niet de bedoeling dat er kijkers op het terrein komen van de privé begraafplaats van de familie Wiegersma in Vlierden; er is een gracht gegraven en er staat een grote poort voor de ingang. Toch kun je er binnenkort een kijkje gaan nemen.

De familie Wiegersma heeft de beheerders toestemming gegeven om de smeedijzeren poort een paar keer per jaar voor het publiek te openen. In samenwerking met VVV Deurne en Brabants Landschap stelt De Wieger op zondag 12 september de begraafplaats van de familie Wiegersma open voor publiek. Zo’n publiek openstelling gebeurde voor het eerst in 2015.

Wiegersbos
Als je in op de Rijntjesdijk richting Brouwhuis loopt zie je al snel aan de linkerkant tussen de weilanden een klein bos liggen, de plek wordt daarom ook vaak het Wiegerbos genoemd. Omdat de begraafplaats is omringd lijkt het een klein eilandje verborgen in de omringende natuur. Ongeveer midden in het bos ligt een kleine vijver en er zijn verschillende graven van de familie Wiegersma te vinden. Sinds 2014 is de monumentale begraafplaats in beheer bij het Brabants Landschap. Begin 2021 is het beheer overgenomen door Leon Berkers uit Deurne.

De begraafplaats is zondag 12 september van 14.00 tot 16.00 uur geopend voor publiek en is te bereiken via de Schooteindseweg en Rijntjesdijk.

Foto’s: DeurneWiki en Leon Berkers

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen