4 C
Deurne
dinsdag 27 februari 2024
Home- NeerkantPas 20 jaar oud maar muziektalent Cairo heeft nu al volwassen sound

Pas 20 jaar oud maar muziektalent Cairo heeft nu al volwassen sound

Toen hij 10 jaar oud was, kocht hij zijn eerste piano waar hij zelf voor gespaard had. Nu is hij 20 jaar en is van de uit Meijel afkomstige Cairo Basten zijn eerste single ‘The Hole In Your Heart’ verschenen.

Een muziekopleiding heeft hij niet gehad, vertelt Cairo in een interview op DMG Radio: “Ik heb eigenlijk nooit les gehad dus gaandeweg leer je dan een beetje piano te leren spelen. Toen ik zestien was, ben ik ook liedjes gaan schrijven en dan ben je genoodzaakt om ook te gaan zingen. Dat is er dus toen pas bijgekomen.”

Geen noot
Hij heeft zichzelf het pianospelen en zingen zelf aangeleerd maar je moet hem niet vragen om een compositie van papier te spelen. Cairo legt uit: “Ik kan geen noot lezen. Als je al tien jaar achter een piano zit, weet je op een gegeven moment wel welke noten bij elkaar passen en welke niet. Als je mij bladmuziek voorlegt of zegt ‘doe dit of dat’, dat lukt mij niet. Ik doe alles puur op gehoor, puur op gevoel.”

Compliment
Hoewel hij pas 20 jaar oud is, heeft het Meijels muziektalent al wel een heel volwassen sound. “Dat zegt dus iedereen en dat vind ik wel een heel mooi compliment. Dat zingen is er bij mij pas laat ingekomen en ik heb het gewoon meezitten dat het heel volwassen klinkt”, vertelt Cairo.

Eenzaamheid
In het normale leven is hij nogal terughoudend maar in zijn teksten en melodieën laat hij alles van zich zien en horen. “Al mijn liedjes zijn qua gevoel en tekst een beetje trieste nummers, zo is ‘The Hole In Your Heart’ er ook eentje van. Dit nummer gaat eigenlijk vooral over eenzaamheid en over momenten dat je een beetje down bent.”

Brief aan mezelf
Het alleen zijn is iets waar hij zelf ook mee te maken heeft gehad en wat hem inspiratie gaaf voor zijn eerste nummer. “Dit is als het ware een brief aan mezelf met als boodschap:  dit is niet nodig, het helpt je niet als je jezelf helemaal afsluit in een kamertje of zo. Mijn eerste nummer is dus ook meteen een autobiografische song.”

Neerkant
Als het aan Cairo ligt, blijft het niet bij dit ene nummer en komen er snel nog meer liedjes: “Zeker, er komt nog genoeg aan. Ik heb bij Dirk Joosten in de Trypoul Studio in Neerkant wel zes nummers opgenomen en die komen dus in de komende maanden nog uit.” Veel van de nummers hebben hetzelfde beetje melancholieke geluid als zijn debuutsingle maar er zit ook uitschieter bij. “Er zit er wel eentje qua sound tussen waarbij je met de armen de lucht in kan. Alleen als je goed naar de tekst luistert is hij toch eigenlijk wat minder vrolijk”, lacht Cairo.

De eerste single van Cairo is sinds vorige week onder meer te beluisteren op Spotify en iTunes. Hieronder kun je de clip bekijken van ‘The Hole In Your Heart’.

Foto: Cairo Basten

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen