Elkerliek in Helmond. Kind..." />
3.2 C
Deurne
dinsdag 27 februari 2024
Home- DeurneKind & Jeugd Elkerliek vernieuwd en feestelijk geopend

Kind & Jeugd Elkerliek vernieuwd en feestelijk geopend

Deze zomer heeft een ware metamorfose plaatsgevonden op de begane grond van het Elkerliek in Helmond. Kind & Jeugd is helemaal vernieuwd. Het resultaat: een frisse en moderne afdeling voor kinderen en jongeren tot 21 jaar, waar ook hun ouders prettig kunnen verblijven. Ook is de polikliniek, voor jongeren tot 18 jaar, helemaal vernieuwd. Gisteren vond de feestelijke opening plaats. 

Als je de gang naar het Centrum voor Kind & Jeugd inloopt zie je één open aanmeldbalie voor de polikliniek, kliniek en dagbehandeling. Op de polikliniek zijn de spreekkamers modern en ruim van opzet. Op de afdeling zijn de vierpersoonskamers verdwenen, hier zijn tweepersoonskamers met eigen sanitair voor in plaats gekomen. Ook aan de allergologie patiënten is gedacht door ze een eigen ruimte te geven voor hun behandeling. Wat opvalt, zijn de frisse kleuren en de vrolijke dieren die je overal ziet op de afdeling. Bij elke kamer is een grappige foto van een dier geplaatst. Kinderen zien direct waar hun kamer is: “Ik wil bij het varken”.

Geboorte en Gezin
Afdelingsmanager Helma Hertenberg is heel blij met het resultaat: “Vorig jaar is alle zorg rondom pasgeborenen naar het Centrum voor Geboorte en Gezin gegaan. De vrijgekomen ruimte is goed benut en zorgt dat Kind & Jeugd kan vernieuwen. Ons team stond te springen om aan de slag te gaan in deze fijne, frisse omgeving.”

Kind & Jeugd
Kind & Jeugd richt zich op kinderen en jongeren tot 18 jaar (op de afdeling zijn jongeren tot 21 jaar welkom). Om al deze patiënten aan te spreken is de naam gewijzigd van kinderafdeling naar Kind & Jeugd. Niet alleen het interieur is vernieuwd, ook zijn de zorgprocessen meer toegespitst op de verschillende doelgroepen. Vorig jaar werd gezinskamer HOOM al in gebruik genomen bij Kind & Jeugd. Deze gezinskamer is bedoeld om ouders en naasten in een huiselijke omgeving het ziek-zijn even te laten vergeten. Speelkamer de Opkikker is ook verhuisd: deze ruimte biedt speelmogelijkheden voor kinderen die zijn opgenomen in het ziekenhuis en voor hun broertjes en zusjes.

Kinderartsen trots
Kinderarts Marianne Faber: “De polikliniek en de afdeling zijn nu meer een geheel, onder andere omdat er nu een centrale aanmeldbalie is. Dit zorgt voor een betere afstemming tussen polikliniek en afdeling. Ook is het heel prettig dat er maximaal twee kinderen op een kamer verblijven. Wij kinderartsen zijn enorm trots op het prachtige resultaat, wij werken hier met veel plezier.”

 

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen