22.9 C
Deurne
zondag 21 juli 2024
Home- DeurneKinderen gaan spelenderwijs aan de slag met techniek in het TechLab

Kinderen gaan spelenderwijs aan de slag met techniek in het TechLab

Kinderen uit de gemeenten Deurne, Asten, Someren en Helmond kunnen van 20 tot en met 22 september gratis deelnemen aan activiteiten in het TechLab om kennis te maken met het concept en te bekijken of het iets voor hen is. De TechLabdagen zijn bedoeld voor kinderen van 0 t/m 13 jaar oud en worden gehouden in de bibliotheek in Helmond.

“Dit doen we omdat we de 21-eeuwse vaardigheden zoals mediawijsheid, informatievaardigheden en kritisch denken willen stimuleren. Zo leren kinderen al op jonge leeftijd hoe ze zich kunnen redden in onze samenleving waarin media, technologie en samenwerken centraal staan”, geeft de bibliotheek aan.

Podcast maken
Kinderen kunnen bijvoorbeeld veel meer met verhalen doen dan alleen zelf een verhaal schrijven of een boek lezen, meldt de bibliotheek: “Ze kunnen verhalen vertellen met behulp van foto’s (stopmotion), een eigen podcast maken of hun favoriete verhaal tot leven brengen met behulp van een greenscreen. Dit kunnen ze ontdekken tijdens de TechLabdagen in Bibliotheek Helmond.”

Lego-dag
Op dinsdag 20 september is er voor het eerst een Lego-dag. Op deze dag kunnen kinderen helemaal zelfstandig aan de slag met verschillende Lego-sets en robots die het TechLab heeft. Op deze dag zijn kinderen van alle leeftijden welkom. Op woensdag 21 september kunnen de allerkleinsten (0-4 jaar) aansluiten bij ‘Boekjes & Proefjes Blauwtje en Geeltje’. “Samen gaan we om 10.15 uur aan de slag met het onderwerp kleur in de vorm van verschillende wetenschappelijke proefjes”, laat de bibliotheek weten.

Boomhut
Daarna is er om 13.30 uur de workshop ‘De waanzinnige boomhut’ voor kinderen van 6 t/m 8 jaar. Hierbij kunnen ze ontwerpen maken voor hun eigen waanzinnige boomhut. De tekeningen worden daarna gebruikt als achtergrond voor een greenscreen-foto. Voor de kinderen van 9 t/m 13 jaar is er op 21 september ook de workshop MakeBlock. Van 15.00 tot 17.00 uur kan je een rijdende Mbot robot maken. Deze robot programmeren de kinderen helemaal zelf.

Kahoot-quiz
Op donderdag 22 september staat het wekelijkse TechLab Digiwijs op het programma. Speciaal voor kinderen van 8 t/m 13 jaar is er elke week op donderdag van 15.30 tot 17.00 uur een interessante Digiwijs workshop. Deze keer wordt er een quiz gemaakt in Kahoot waarbij de uitdaging is om de leukste vragen te bedenken en die te verwerken in een Kahoot-quiz.

Meer informatie over het complete gratis programma voor kinderen, vind je op de website van Bibliotheek Helmond-Peel. Je kunt je daar ook aanmelden voor de verschillende activiteiten. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek om deel te nemen.

Foto: Dave van Hout

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen