11.7 C
Deurne
maandag 26 september 2022
Home- DeurneKinderen ronden tekencursus in De Wieger succesvol af

Kinderen ronden tekencursus in De Wieger succesvol af

De eerste tekencursus van het Kinderatelier bij De Wieger zit er op voor twee groepen van ongeveer 15 kinderen. Veertien weken waren ze elke woensdagmiddag in het Groot Atelier of de museumtuin te vinden met hun tekenmaterialen onder begeleiding van tekenleraar Pim Luijckx en illustrator Imke Meeusen. Op woensdag 4 november, na afloop van de laatste les, kreeg iedere leerling een diploma en één van hun mooiste tekeningen ingelijst mee naar huis.

In de cursus leerden de kinderen vooral dat heel goed kijken belangrijk is bij het maken van een tekening; dat is de basis. Zo keken ze kritisch naar stilstaande voorwerpen zoals vogelhuisjes, propjes papier en wc-rollen. Ook bracht een valkenier een bezoek aan De Wieger, om te laten zien hoe anders het is om iets na te tekenen dat niet stil zit. Verder leerden de kinderen over licht en schaduw, diepte, verschillende materialen en hoe je deze materialen kunt gebruiken.

Vervolgcursus
Een gedeelte van de kinderen stroomt door naar de vervolgcursus, die in het voorjaar van 2021 van start zal gaan. Daarnaast wordt gewerkt aan nieuwe tekenlessen zodat iedereen die graag tekenles wil volgen, terecht kan bij De Wieger. Het museum streeft er naar het programma van het Kinderatelier steeds verder uit te breiden met workshops en cursussen. Hiervoor gingen Leef Deurne! en museum De Wieger eind 2019 een samenwerkingsverband aan.

Foto: Gemma Rakels

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen