8.8 C
Deurne
maandag 3 oktober 2022
Home- DeurneDroom komt uit voor Deurnese Daan: WTC naar Amerika

Droom komt uit voor Deurnese Daan: WTC naar Amerika

Voor Daan van der Steijn (19) uit Deurne is donderdagochtend een droom in vervulling gegaan. Rond 8.00 uur is zijn schaalmodel van het World Trade Center (WTC) door een transportbedrijf opgehaald; zijn bouwwerk gaat naar Amerika.

Drie en een half jaar was Daan er in de garage van zijn ouders mee bezig om de Twin Towers en het eromheen liggende WTC-complex op schaal na te bouwen. Het afgelopen jaar was zijn indrukwekkende schaalmodel al te zien in het gemeentehuis in Deurne en op tentoonstellingen in onder meer Rotterdam en Amsterdam.

11 september 2021
Per vrachtwagen is Daans WTC naar de haven van Antwerpen gebracht. “Vanuit daar gaan de kisten met de boot naar Amerika. Het schaalmodel wordt na aankomst tot januari opgeslagen in Salt Lake City. Daarna is er een tentoonstelling in Provo”, aldus Daan. Het is de bedoeling dat zijn bouwwerk komend jaar nog veel meer plekken in Amerika aandoet. Als alles goed gaat, staat het World Trade Center van Daan op 11 september 2021 in New York, de plek van de aanslagen op 11 september 2001. “Daar ben ik dan als het goed is bij, ongeacht de corona-situatie van dat moment”, zegt Daan.

Foto’s: Harold van der Burgt en Walter van Bussel

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen