8.5 C
Deurne
maandag 28 november 2022
Home- DeurneKinderkleding Ruilpunt Deurne verrast vluchtelingen in Sporthal de Kubus met grote vracht...

Kinderkleding Ruilpunt Deurne verrast vluchtelingen in Sporthal de Kubus met grote vracht kleren

De vluchtelingen die verblijven in Sporthal de Kubus in Deurne werden dinsdag verrast met een bezoekje van Evert Brouwers en zijn vrouw Sanne van Kinderkleding Ruilpunt Deurne. Speciaal voor de tijdelijke bewoners van de sporthal hadden zij een grote vracht aan kleding meegenomen.

De organisatie van de opvang had aangeven dat er een tekort was aan mannen- en tienerkleding en had gevraagd of het Kinderkleding Ruilpunt ze daarbij kon helpen. “Normaal zit er bij de ruilkleding geen mannenkleding. Maar laat het toeval nu zo zijn dat het er deze keer wel was”, zegt Evert Brouwers die met zijn vrouw het Kinderkleding Ruilpunt runt. De organisatie maakt deel uit van dezelfde stichting als Pompidom SpeelGOED die vorige week al knuffels en andere presentjes uitdeelde aan de 25 kinderen die in de Kubus in Deurne verblijven.

Eerste vracht
Een eerste vracht was dan ook snel samengesteld, ingepakt en weggebracht. De vriendelijke beveiliger in het witte pak, had zijn breedste glimlach klaar voor Evert. “Er waren ook de nodige handen om te helpen de spullen te verplaatsen naar een kantoor van waaruit de kleding verdeeld gaat worden. Ze waren er hartstikke blij mee, zo mooi om te zien”, vertelt Evert Brouwers.

Dankbare mensen
Of er kinderkleding is vanaf maatje 92 misschien? “Natuurlijk, we gaan opnieuw aan de slag”, zegt Evert van het Kinderkleding Ruilpunt. “Een tweede vracht werd klaargemaakt en in de auto gezet. Opnieuw dankbare mensen en blije gezichten.”

Volgende locatie
Evert biedt nog aan: “Als er kleding overblijft of wat niet gebruikt wordt door bewoners van henzelf, kom ik het wel ophalen hoor.” Maar dat blijkt niet nodig: “Daar ga je niets meer van terug zien als je het niet erg vindt, we nemen dat graag mee voor de volgende locatie, we weten niet wat we daar tegenkomen of nodig hebben”, zegt een medewerker van de vluchtelingenopvang.

Mensen die willen helpen of ook een actie willen opzetten voor de vluchtelingen in Deurne, kunnen contact opnemen met het Rode Kruis of de LEV Groep.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen