17.6 C
Deurne
donderdag 13 juni 2024
Home- HelenaveenKindervakantiedagen Helenaveen brengen het dorp samen: ‘Iedereen helpt mee’

Kindervakantiedagen Helenaveen brengen het dorp samen: ‘Iedereen helpt mee’

Tijdens de meivakantie worden de kinderen in Helenaveen getrakteerd op drie dagen lang aan activiteiten op en rondom Sportpark de Stikker. Ongeveer 75 kinderen worden op 3, 4 en 5 mei vermaakt van van 9.00 tot 15.30 uur.

“Zo zie je weer waar een klein dorp groot in kan zijn”, zegt Ineke Donkers. Zij is één van de zes moeders uit Helenaveen die wekenlang bezig zijn geweest met het voorbereiden van de drie kindervakantiedagen. Van allerlei kanten hebben ze hulp gekregen om er een succes van te maken. “We werken bij de kindervakantiedagen onder meer samen met de voetbalclub en jeugdwerk en ook de oudere jeugd die op het voortgezet onderwijs zit, helpt mee tijdens de dagen om de kinderen te begeleiden”, legt Donkers uit.

Hut bouwen
Er zijn allerlei leuke activiteiten bedacht voor de kinderen in Helenaveen. “Op de eerste dag gaan ze aan de slag in groepjes om een hut te bouwen. Daarvoor mogen ze allerlei materialen gebruiken zoals hout van pallets, stoffen en verf. Het thema is ‘Reizen’, dus het is de bedoeling dat elk groepje hun hut maakt in de sfeer van een bepaald land”, vertelt Ineke Donkers.

Zeskamp
Op donderdag 5 mei worden de kindervakantiedagen afgesloten met onder meer een zeskamp met een echte stormbaan en gaan de kinderen op speurtocht en geo-cachen in de buurt van Meijel. Voor de jeugd die meehelpt bij de begeleiding is er aan het einde van de kindervakantiedagen een soosavond. Donkers vindt het belangrijk dat er voor de oudere jeugd ook wat gebeurt in het dorp: “We willen ze met die soosavond bedanken voor hun inzet. Maar we hopen ook dat we vaker dit soort avonden voor hen kunnen organiseren omdat er voor jeugd van die leeftijd nu te weinig te doen is in Helenaveen.”

Sponsors
De zes moeders uit Helenaveen zijn ook blij met de sponsors die allerlei dingen gratis of tegen een gereduceerde prijs beschikbaar hebben gesteld. “Het is echt mooi om te zien dat iedereen in het dorp en daarbuiten mee wil helpen. Zelfs ondernemers die het toch de afgelopen twee jaar door corona heel zwaar hebben gehad, ondersteunen ons initiatief en helpen ons bijvoorbeeld met een drankje en wat lekkers voor de kinderen tijdens de dagen en ook spelmaterialen zoals voor de stormbaan. Daar zijn wij ze heel dankbaar voor.”

Kinderen uit Helenaveen die ook willen deelnemen aan de vakantiedagen of mensen die willen helpen bij de organisatie, kunnen contact opnemen met Ineke Donkers via inekedonkers48@gmail.com.

Foto: Pexels

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen