14.6 C
vrijdag 29 maart 2024
Home- DeurneWittenhorst te sterk voor SV Deurne; blauw witten na 25 minuten al...

Wittenhorst te sterk voor SV Deurne; blauw witten na 25 minuten al klaar (3-0)

De derde helft na de zege afgelopen zaterdag op ZSV leek in het eerste half uur van de wedstrijd in Horst nog steeds niet afgelopen te zijn. SV Deurne was collectief niet bij de les en grossierde in slechte passing, ballen missen, geen duels winnen en vooral in te korte terugspeelballen. Dat laatste leidde twee keer tot een doelpunt in de 12e minuut de 1-0 en in de 25e minuut de 3-0.

Wedstrijdverslag door gastschrijver Kees Brood

Daar tussenin kon Wittenhorst een keer dwars door het midden doorkomen om de 2-0 aan te tekenen. Voor Wittenhorst was A- speler de snelle Jelle Janssen twee keer succesvol en spits Jeroen Verkennis eenmaal. Het had door nog een te korte terugspeelbal zelfs 4-0 kunnen worden, maar nu kon keeper Robin Verhoeven redding brengen.

Zwak schot
In de 35e minuut greep trainer Frank Teeuwen in en verving Mark Louwers door Harm van der Steen en Finn van der Steijn door Thijs Matheij. Dennis Groen ging op de plaats van Louwers spelen. Deurne kreeg in de eerste helft welgeteld één kans via Teun Bijsterveld, die ter hoogte van de penaltystip en te zwak schot afleverde. Kort voor rust leidde een prima aanval van Deurne nog tot een corner, waaruit geen gevaar meer kwam.

Katachtige reactie
Het siert Deurne, dat het team na de pauze er alles aan probeerde te doen de score een draaglijker aanzien te geven en daarmee mogelijk terug in de wedstrijd te komen. De keeper van Wittenhorst was een aantal keren met prima reddingen een sta-in-de-weg, met name voor Stefan van der Werf, Thijs Matheij en Harm van der Steen. Aziz Sabar werd in de 65e minuut vervangen door Mark Kuijpers en Teun Bijsterveld door Parfait Luwawa. Deze laatste zag een inzet van dichtbij door een katachtige reactie van de keeper gekeerd worden.

Tegengoal
Helaas viel een verdiende tegengoal niet, maar ook Wittenhorst had nog een paar gevaarlijke counters, die steeds door Verhoeven verijdeld konden worden. Zo bleef het 3-0 en zag Deurne Wittenhorst 3 punten dichterbij komen en Venlosche Boys , dat met liefst 5-1 van nummer twee Chevremont won, weer over Deurne heen hoppen naar de derde plaats.

Geen gele kaarten
Door deze uitslagen was Venray met een 3-0 winst tegen Heeze de winnaar van het weekend en heeft nu een voorsprong van zes tot tien punten op de nummers twee tot en met vijf. Komende zondag ontvangt SV Deurne Veritas en zal dan trachten de punten weer in Deurne te houden. Er vielen in deze wedstrijd geen gele kaarten.