De Klotvaarders uit Deurne treden zondagmiddag op tijdens de concertcyclus in het Carat paviljoen aan de Warande in Helmond. D..." />
21 C
Deurne
dinsdag 23 juli 2024
Home- DeurneKlotvaarders uit Deurne op Carat concerten Helmond

Klotvaarders uit Deurne op Carat concerten Helmond

De Klotvaarders uit Deurne treden zondagmiddag op tijdens de concertcyclus in het Carat paviljoen aan de Warande in Helmond. De aanvang is 14.00 uur.

Het koor bestaat uit circa 90 zangers en zangeressen en wordt begeleid door een combo van vijf muzikanten. Het is één van de grootste shantykoren van Nederland.

Shantykoor

Een shantykoor brengt zeemansliederen en liederen verwant aan de zee, havens of visserij ten gehore. Een shanty is een lied dat in vroeger tijden onder het werk aan boord van grote zeilschepen werd gezongen. Er zijn verschillende shanty’s afhankelijk van het werk dat moest worden gedaan en om het zware werk enigszins te verlichten. Shanty’s verhalen ook vaak van verre oorden, havensteden, vrouwen, de liefde, drank en zeemansleed.

De concertmiddag is zoals altijd gratis toegankelijk en start om 12:00 uur. In het park zijn horecavoorzieningen en voldoende zitplaatsen aanwezig.

(Foto: organisatie Carat concerten)

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen