17.6 C
Deurne
donderdag 13 juni 2024
Home- DeurneKnapen Trailers Deurne overgenomen door Duitse Krone

Knapen Trailers Deurne overgenomen door Duitse Krone

De twee grote trailerfabrikanten Krone Commercial Vehicle Group uit Duitsland en Knapen Trailers uit Deurne gaan samenwerken.

Het Duitse bedrijf heeft maandag 24 juni de volledige 100 procent van de aandelen van de Knapen Groep en haar dochterondernemingen Knapen Trailers BV, Knapen Service BV en Trailned BV overgenomen. De samenwerking moet nog wel goedgekeurd worden door de mededingingsautoriteiten.

Zelfstandig

Onder de vleugels van de Krone Commercial Vehicle Group, zal Knapen volledig zelfstandig blijven opereren met haar 220 medewerkers. Het managementteam van Knapen blijft ongewijzigd en er worden geen reorganisaties doorgevoerd. Hetzelfde geldt voor het dealernetwerk van de trailerfabrikant.

Meer kansen

De achterliggende gedachte achter de overname is om de krachten te bundelen in twee disciplines: de expertise van Krone in standaardtrailers en het klantgerichte maatwerk van Knapen. Het Deurnese bedrijf is marktleider in schuifvloertrailers en wordt nu onderdeel van één van de grootste Europese trailerfabrikanten én een wereldspeler in landbouwmachines. Dit zorgt voor meer kansen op beide gebieden voor Knapen en Krone.

Krone garandeert met de overname de lokale werkgelegenheid in Deurne door niet alleen alle bedrijfsactiviteiten, maar ook de productie- en service faciliteiten over te nemen.

Foto: Knapen-trailers.nl

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen