23 C
Deurne
woensdag 17 juli 2024
Home- DeurneGrote reünie 60 jaar Peellandcollege Deurne

Grote reünie 60 jaar Peellandcollege Deurne

Het Peellandcollege in Deurne bestaat dit jaar 60 jaar en dat is aanleiding voor een grote reünie. Tijdens de bijeenkomst is er ruimte om bij te praten met oude medescholieren, het ophalen van herinneringen en het bekijken van oude foto’s. De reünie vindt plaats op zaterdag 21 september van 11.00 tot 17.00 uur aan de Vloeieindsedreef 5 in Deurne.

Naast leerlingen zullen er ook oud-docenten aanwezig zijn die altijd een band met de school zijn blijven houden. Verwacht wordt dat ook de eerste rector Hoogbergen en conrector Van Hecke bij het feest aanwezig zullen zijn.

Mini-les

Er is tijdens de reünie zelfs de mogelijkheid om een mini-les te krijgen van een oud-docent naar keuze. Inschrijven voor de bijeenkomst en de minilessen kan tot 5 juli via www.pcd-reunie.nl.

Onderwijsvernieuwingen

Het Peellandcollege heeft door de jaren heen op onderwijsgebied een grote rol gespeeld. In 1959 startte de school en in de jaren ‘60 lag het Peelland voorop bij veel onderwijsvernieuwingen. Daarnaast was er aandacht voor leerlingbegeleiding en buiten-les-activiteiten. Ook met muziek, sport en theater kregen leerlingen kans om hun talenten te ontplooien. In 1997 fuseerde het Peellandcollege met andere Deurnese onderwijsinstellingen en ging verder onder de vlag van IVO-Deurne.

Oude schoolgebouw

De eerste reünie vond plaats in 1984 bij het 25-jarige bestaan van de school, de eerstvolgende was in 1999. Bij het afscheid van het oude schoolgebouw is in 2005 een speciale reünie georganiseerd waar ruim 1200 oud-scholieren naar toe kwamen. Bij het 50-jarige bestaan was de laatste reünie waarbij alle mensen van het startjaar 1959 aanwezig waren.

Foto: Deurnewiki collectie Henk van den Broek

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen