18.8 C
Deurne
zondag 28 mei 2023
Home- DeurneKomende editie Nacht van het Witte doek wordt noodgedwongen soberder

Komende editie Nacht van het Witte doek wordt noodgedwongen soberder

De organisatie van de “Nacht van het Witte Doek” heeft moeten besluiten in te grijpen in het programma van 28, 29 en 30 augustus.

Vanwege de corona-epidemie, de daardoor veroorzaakte economische situatie en de problemen waar sponsoren voor staan doet de organisatie afstand van de toegezegde sponsoring. Als er eind augustus weer evenementen zijn toegestaan, organiseert de Nacht van het Witte Doek uitsluitend een klein en bescheiden filmfestival. Dit zal worden bekostigd uit eigen reserves van de organisatie en twee reeds ontvangen giften.

Inhoud

De inhoud en omvang van dat kleinere festival zal nog worden vastgesteld. In dat geval zal er zeker een grote film op de Markt worden geprogrammeerd, maar alleen als dat verantwoord is. De organisatie vindt deze ingreep erg jammer, maar tegelijk vanzelfsprekend. Er was al veel werk verzet, maar deze ingreep is vooral gedaan met het oog op de vele goede contacten met ondernemers en particulieren in Deurne. Zij hoopt dat het in 2021 weer haalbaar en mogelijk is om de nu toegezegde financiële steun alsnog in te kunnen zetten.

Randprogrammering

Werkgroepen van de Nacht van het Witte Doek waren al druk bezig met programma’s, in samenwerking met onder andere voetbalvereniging S.V. Deurne, wielerclub T.C. De Wekkers, organisatie eeuwfeest Sint Jozefparochie 100 jaar en woningbouwvereniging Bergopwaarts; dat kan nu helaas niet doorgaan.

De Nacht van het Witte Doek weet zich gesteund door de vele goede contacten in Deurne. In plaats van nog twee maanden verder te dromen over een bijzondere en grootse 29-ste editie, vindt het bestuur het belangrijker om realistisch te zijn en energie te steken in het meegaan met de nieuwe realiteit, zoals het terugdringen van de corona-epidemie en de sociaaleconomische effecten daarvan. De Nacht van het Witte Doek blijft films vertonen, ook in Deurne, maar dan later en pas als alles voor iedereen veilig en verantwoord is.

Foto: redactie DMG

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen