5.4 C
Deurne
zondag 21 april 2024
Home- DeurneMovico en Gigant International schieten te hulp

Movico en Gigant International schieten te hulp

Normaal gesproken worden de trailers van het Deurnese Movico ingezet voor promotiedoeleinden of bij evenementen. Dankzij het coronavirus is dit alles afgelast en stonden de materialen werkeloos.

Tot nu. Om de grote instroom van coronapatiënten die wordt verwacht bij het Elkerliek ziekenhuis ruimte te bieden, hebben het Elkerliek, Gigant International bv en Movico de handen ineengeslagen. In minder dan 24 uur is een idee ontwikkeld om de capaciteit voor triage en spoedeisende hulp uit te breiden. Met de mobiele faciliteiten van Movico is ruimte gecreëerd voor het crisisteam van het Elkerliek. 

Regionale ziekenhuizen
Het Elkerliek ziekenhuis is het eerste ziekenhuis dat gebruik maakt van de materialen van het Deurnese bedrijf, maar gezien de bizarre tijd waarin we leven zijn zij bereid belangeloos de helpende hand te bieden aan meer regionale ziekenhuizen. “Ondanks alle toekomstige zakelijke uitdagingen, willen wij maar wat graag een bijdrage leveren aan de strijd tegen het COVID-19 virus en medici, zorgverleners, etc. faciliteren om mensenlevens te redden.” meldt Movico op haar facebookpagina.

Razend tempo
Het in Eersel gevestigde Gigant International is verantwoordelijk voor de rolstoel- en brancardvriendelijke entree. Zij hebben deze in razend tempo ontworpen en gebouwd, ook voor dit bedrijf geldt dat ze dit belangeloos doen.

Gebruik
Waar de beide bedrijven normaal gesproken graag zien dat hun faciliteiten intensief worden gebruikt, hopen ze in dit geval dat dit níét zo is…

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen