4.3 C
Deurne
woensdag 7 december 2022
Home- DeurneKomende zondag weer halve marathon centrum Deurne

Komende zondag weer halve marathon centrum Deurne

Atletiek Vereniging Lopersgroep Deurne verzorgt zondag 8 september de 34e Vescom Halve Marathon van Deurne. Het parcours is een ronde in en rondom het centrum van Deurne.

Start van alle afstanden is in de Kerkstraat en finish op de Markt in het centrum van Deurne. Samen met de gezamenlijke horeca van Deurne is de bedoeling om een gezellig en laagdrempelig loopevenement te organiseren. Naast de Vescom Halve Marathon is er ook de mogelijkheid om deel te nemen aan de vijf kilometer ORO-centrumloop (individueel), de tien kilometer Gebroeders Swinkels centrumloop en de vijf en tien kilometer  IT-Connectie Business Run (teams van drie tot vijf personen).

Parcours

Het parcours loop vanaf de start in de Kerkstraat via Kruisstraat, Flemingstraat, Dunantweg, door de Kasteeltui en vervolgens Haageind, Appeldijk, Heiakkerpark, Heiakker pad, langs de Vlier naar de Randweg, en dan via de Appeldijk, Heiakkerpad, Veldweg, Molenlaan, Europastraat en Molenstraat tot de finish op de Markt.

Programma

Om 09.00 uur opent het wedstrijdsecretariaat in het gemeentehuis aan de Markt, kan nog worden ingeschreven en de startnummers worden afgehaald. Voor de deelnemers aan de business run wordt tussen 09.45 uur en 10.45 uur de gelegenheid geboden om teamfoto’s te maken in de hal van het gemeentehuis. Tussen 10.00 uur en 11.15 uur vinden de starts plaats van de diverse afstanden.

Scholierenloop

Voor de jeugd is er de mogelijkheid om deel te nemen aan de Macron Store Deurne bambino- en scholierenloop. Inschrijving voor de bamino- en scholierenloop kan op de dag zelf tussen 09.00 en 09.45 uur bij het gemeentehuis op de Markt in Deurne.  Deelname aan de bambino- en scholierenloop is gratis.  Alle jeugdige deelnemers aan de bambino- en scholierenloop ontvangen een medaille en kunnen na afloop een lekker ijsje gaan halen.  De prijsuitreiking voor de scholierenloop vindt om 11.00 uur plaats in het gemeentehuis van Deurne.

Inschrijven

Deelnemers aan de vijf en tien kilometer individueel, halve marathon en de vijf en tien kilometer business run, kunnen zich tot en met 5 september inschrijven via www.inschrijven.nl.  Na-inschrijving op de wedstrijddag kan vanaf 9.00 uur in het gemeentehuis.

Kleed- en douchegelegenheden

Kleedruimten en douchegelegenheid zijn gevestigd in Laco Sportcentrum “De Wiemel”, Molenstraat 50a, 5751 LE Deurne, (ca. 400 meter van finish). Laco sportcentrum is geopend van 10.30 tot 14.00 uur.  Na de wedstrijden staat een massageteam klaar voor behandeling van eventuele blessures. Drankposten en EHBO zijn op het parcours evenals aan de finish aanwezig.

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking vindt rond 13.45 uur plaats op de Markt in Deurne. Alle uitslagen en eventuele foto’s zullen na afloop van de wedstrijden op de website www.uitslagen.nl worden gepubliceerd.

Sfeerverhogende activiteiten

Het parcours is grotendeels gelegen in het centrum. De toegang voor het publiek is gratis. Om het kijkgenot zo groot mogelijk te maken, is gekozen voor veel doorkomsten door het centrum, zodat de wedstrijd goed kan worden gevolgd. Op de Markt zal er samen met de gezamenlijke horeca voor een sfeervolle en muzikale afsluiting van de middag worden gezorgd.

Meer informatie is te vinden op de website van de halve marathon.

Foto’s – AV LGD

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen