17.4 C
Deurne
maandag 22 juli 2024
Home- LiesselKoningschieten en feestelijkheden Sint Hubertus Gilde Liessel

Koningschieten en feestelijkheden Sint Hubertus Gilde Liessel

Traditiegetrouw wordt in Liessel tegelijkertijd met de kermis, één keer in de vier jaar het Koningschieten gehouden. Dan wordt er geschoten om de nieuwe koning van het Sint Hubertus Gilde. En deze keer is er iets bijzonders aan de hand want Hans en Karin Hikspoors hebben er als koningspaar al twee periodes van vier jaar op zitten en de vraag is of zij na acht jaar het stokje overdragen of dat ze gaan voor drie periodes op een rij?

Dan zouden ze volgens de officiële regels van het Liesselse gilde, het keizerschap voor het leven ontvangen. Maandag 26 augustus wordt dus een spannende dag voor het huidig koningspaar want dan gaat het Sint Hubertus Gilde schieten om de nieuwe koning.

Bogenfeest

Deze vierjaarlijkse traditie vindt plaats op het schietterrein aan de Tramweg 29 in Liessel en start om 10.30 uur. Op dinsdag 27 augustus begint het Bogenfeest met om 09.00 uur de Gildemis en er zijn de hele dag verschillende activiteiten. Het Bogenfeest gaat verder op woensdag waarna de nieuwe koning aan het einde van de dag door het Sint Hubertus Gilde wordt thuis gebracht.

28 gildes uit de regio

Naast de feestelijkheden in augustus, houdt het Hubertus Gilde dit jaar ook het Gildefeest op zaterdag 7 en zondag 8 september. Dat start op zaterdag om 18.00 uur met de Heilige mis, gevolgd door het Bogenbal en een feestavond met ‘De Blitz’ & DJ Peerke. Op zondag wordt het glas geheven met de erewijn voor de koningen en zullen vanaf 13.00 uur 28 gildes uit de regio in een optocht lopen door Liessel. Daarna is er het spectaculaire slangendéfilé en zijn er verschillende wedstrijden en activiteiten.

Meer informatie over de activiteiten van het Sint Hubertus Gilde vind je op hun website.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen