16.6 C
Deurne
vrijdag 14 juni 2024
Home- DeurneKoningsdag in Deurne officieel geopend met hijsen van nationale vlag

Koningsdag in Deurne officieel geopend met hijsen van nationale vlag

Burgemeester Greet Buter heeft op woensdagochtend om 9.00 uur de nationale vlag gehesen op de Markt voor het gemeentehuis dat op dit moment verbouwd wordt. Ze werd bijgestaan door voorzitter Jan van den Heuvel van de Oranjevereniging Deurne. Met de handeling werd Koningsdag 2022 in Deurne officieel geopend.

Tijdens het hijsen van de nationale driekleur met oranje wimpel klonk het Wilhelmus en luidden de klokken van de kerken in de gemeente. Ook pastoor Paul Janssen en wethouders Marinus Biemans en Helm Verhees waren bij de handeling aanwezig. Traditiegetrouw werd na afloop een Oranjebitter gedronken en waarna het gezelschap gaat lunchen bij de Potdeksel.

Afwezigheid
Na twee jaar van afwezigheid door corona kan er dit jaar weer een echte Koningsdag worden gevierd en het weer zit deze keer in elk geval mee op de feestelijke dag waarbij van alles te beleven is in het centrum van Deurne. Eindelijk kunnen de bevroren ideeën weer uit de ijskast vertelt Bart Verhees van de Oranjevereniging: “Nadat de seinen op groen gingen, hebben we met onze enthousiaste vereniging snel alles op alles gezet. Wij zijn er dan ook meer dan klaar voor om Deurne vandaag weer oranje te laten kleuren met een bomvol programma!”

Slingermarkt
Even voor 12.00 uur arriveren de eerste foodtrucks waarbij de bezoekers de hele middag allerlei lekkers kunnen krijgen tijdens de Food Experience. Een uurtje later start de slingermarkt die staat opgesteld al slingerend door het centrum van Deurne. Zowel particulieren als verenigingen hebben zich aan kunnen melden voor een plekje in één van de kramen waarin allerlei spullen kunnen worden verkocht. De slingermarkt is te bezoeken tot 17.00 uur.

‘Paling-sound’
Op de Markt is er vanaf 14.00 uur een optreden van de succesvolle coverband uit Noordoost-Twentse ‘Cats in the House’ die nummers met de bekende ‘paling-sound’ van de Cats zullen spelen. Voor de kinderen is er ook van alles te beleven tijdens Koningsdag. Op verschillende plekken kunnen ze meedoen aan spelletjes, workshops en er zijn springkussens en verschillende andere attracties waarop de kids zich kunnen uitleven.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen