5.4 C
Deurne
zondag 21 april 2024
Home- DeurneKoninklijke onderscheiding Gerard Sijben

Koninklijke onderscheiding Gerard Sijben

Gerard Sijben heeft maandag 7 mei, uit handen van burgemeester Hilko Mak, een Koninklijke onderscheiding uitgereikt gekregen. Het betreft de titel Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De uitreiking vond plaats bij Gerard Sijben thuis, tijdens een feestelijke bijeenkomst vanwege het zestigjarig huwelijk van de ouders van Gerard.

 Gerard Sijben maakt zijn hele leven deel uit van een hecht boerengezin. Zijn broer en zus zijn in de loop van de jaren uitgevlogen. Hij bleef als vrijgezel bij zijn ouders wonen. Samen met hen runde hij het agrarische bedrijf. Ieder had zijn of haar eigen taken en samen waren ze gelukkig.

Vanaf 2000 kwam daar langzaamaan verandering in. Zijn moeder toonde vanaf dat jaar steeds meer tekenen van dementie en zijn vader kreeg dat zelfde jaar een eerste tia.

Vanaf dat moment tot op de dag van vandaag is Gerard Sijben de mantelzorger van zijn beide uders. Dat een zoon het vanzelfsprekend vindt om de verzorging van zijn beide hulpbehoevende ouders op zich te nemen, is bewonderenswaardig. Te meer omdat hij ook nog de volledige verantwoording heeft over een agrarisch bedrijf dat hij alleen moet runnen.

Het hele leven van Gerard Sijben staat de laatste 18 jaar in het teken van zijn ouders. Al die jaren heeft hij elke dag bij al zijn activiteiten rekening moeten houden met de hulpbehoevende ouders. Alles werd en wordt door hem nog steeds in het werk gezet om zijn ouders te helpen en hij probeert met alle middelen die hij heeft zijn beide ouders nog een fijne tijd te bezorgen in hun eigen veilige en vertrouwde omgeving. Weliswaar springen zijn broer en zus op bepaalde momenten wel bij, maar zij hebben ook hun eigen gezinnen en werkzaamheden.

Dag in dag uit, 24 uur per dag, is zijn leven vanaf 2000 gericht op het ondersteunen van zijn vader en moeder. Vakanties, het verenigingsleven en andere activiteiten heeft hij voor hen ingeleverd. En dit gebeurt al die jaren zonder te klagen tot op de dag van vandaag.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen