11.4 C
Deurne
donderdag 18 april 2024
Home- DeurneDZT Heren 3 en 5 kampioen

DZT Heren 3 en 5 kampioen

Het seizoen is voor de negen waterpoloteams van de Deurnese Zwemvereniging Triton ‘62 alweer voorbij. Heren 3 werd kampioen en promoveert naar de Reserve tweede klasse Bond. Heren 5 werd zelfs ongeslagen kampioen en ook zij spelen volgend seizoen hoger. Helaas degradeerde het eerste damesteam.

Het heren vaandelteam van de nieuwe trainer/coach Ben van Lieshout eindigde op de vierde plaats in de 2de klasse Bond. Dankzij een complete off-day ging een op papier makkelijke wedstrijd verloren, waardoor de doelstelling (een plek bij de eerste drie) niet behaald werd.

Halverwege het seizoen veranderde de doelstelling van Heren 3 van een plekje bij de eerste drie naar kampioen worden in de Reserve 1ste klasse van Regio Zuid. Doordat de concurrenten punten lieten liggen, werd het team uiteindelijk vrij ruim kampioen en promoveert daardoor naar de Reserve tweede klasse Bond.

Nadat Dames 1 vorig seizoen netjes boven de rode streep eindigden, konden ze het dit seizoen helaas niet bolwerken. Het verjongde team kwam vaak tekort en behaalde ondanks enkele goede wedstrijden geen punten.

Het vorig seizoen gepromoveerde Dames 2 had het in de hoogste regionale klasse niet makkelijk. Toch hebben zij net genoeg punten gehaald om in de klasse boven de rode streep te eindigen.

Heren 4 kon in haar klasse niet veel potten breken en eindigde als achtste. Heren 5 was al een dikke maand voor het einde van het seizoen zeker van het kampioenschap. Met 260 doelpunten voor en slechts 41 doelpunten tegen zullen zij volgend seizoen voor iedere ploeg weer een geduchte tegenstander vormen.

Dit jaar werkt er voor het Gemengd onder 15 team samengewerkt met De Punderman uit Asten. De jongens en meisjes hadden het niet altijd makkelijk tegen de teams in hun klasse, maar ze eindigden op een mooie 8e plek. Ook Gemengd onder 13 deed het meer dan aardig. Zij hadden veel tegenstand van de vaak oudere teams maar eindigden op een keurige vijfde stek. Ook de jongens en meisjes van Gemengd Onder 11 jaar moesten soms flink aan de bak tegen oudere teams. Maar ze hebben met veel plezier hun wedstrijden gespeeld en flink wat punten gepakt.

Kinderen t/m 16 jaar die kennis willen maken met waterpolo zijn op zaterdagochtend vanaf 11 uur van harte welkom. Neem wel even contact op met waterpolo@dzt62.nl.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen