1.8 C
Deurne
zondag 3 december 2023
Home- DeurneKoninklijke onderscheiding voor Anton Vissers

Koninklijke onderscheiding voor Anton Vissers

Op zaterdagmiddag 1 september kreeg Anton Vissers uit handen van burgemeester Hilko Mak een Koninklijke onderscheiding uitgereikt in het Heemhuis aan de Stationsstraat 73 in Deurne.. Het betreft de titel ‘Lid in de Orde van Oranje-Nassau’. 

Vanaf 1980 zet Anton Vissers zich op diverse fronten in voor heemkundekring H.N. Ouwerling in Deurne. Hij is een expert op het gebied van archeologisch bodemonderzoek. Hij was jarenlang de grote kartrekker van de werkgroep archeologie van de heemkundekring. In de loop der jaren heeft deze werkgroep onder zijn aanvoering met een enorme gedrevenheid en veel passie diverse opgravingen gedaan.

Archeologie in Deurne
Ook heeft hij diverse boeken over archeologie in Deurne geschreven en was hij mede verantwoordelijk voor de inrichting van de archeologiekelder van het heemhuis. Met name schoolkinderen krijgen hier een beter beeld van de historie van Deurne. Daarnaast verzorgde hij jarenlang gastlessen over archeologie op diverse basisscholen en scholen voor voortgezet onderwijs in Deurne.

Onderzoeker in Historisch Centrum
Vanaf 1985 bezoekt Anton Vissers wekelijks het Brabants Historisch Centrum in Den Bosch. Hij onderzoekt daar allerlei rechtszaken uit het verleden die in relatie staan met Deurne. Hij heeft in de loop der jaren hierover diverse artikelen en boeken gepubliceerd. Vanwege zijn enorme kennis op dit gebied wordt hij ook regelmatig door bevriende heemkundekringen gevraagd om zaken voor hen te onderzoeken.

Genealogie stimulator
Al twintig jaar is Anton Vissers de grote stimulator en kartrekker van de werkgroep Genealogie. Hij doet stamboomonderzoek, publiceert zijn resultaten in diverse tijdschriften en boeken en geeft cursussen stamboomonderzoek en paleografie. Daarnaast ondersteunt hij tijdens de wekelijkse genealogieochtend mensen die bezig zijn met stamboomonderzoek.

Heemkundekring H.N. Ouwerling
Met zijn kennis, zijn enthousiasme en zijn enorme gedrevenheid heeft Anton Vissers op heel veel fronten, vanaf 1980 tot op de dag van vandaag, een belangrijke bijdrage geleverd aan het functioneren van heemkundekring H.N. Ouwerling.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen