17.6 C
Deurne
donderdag 13 juni 2024
Home- NeerkantKoninklijke onderscheiding voor Joop Dielissen

Koninklijke onderscheiding voor Joop Dielissen

Joop Dielissen heeft van burgemeester Hilko Mak een Koninklijke onderscheiding gekregen. Het gaat om de titel ‘Lid in de Orde van Oranje-Nassau’. De uitreiking vond donderdagmiddag 30 mei plaats tijdens de opening van de nieuwe dorpskern in Neerkant.

Joop Dielissen is in Neerkant een zeer gewaardeerd persoon die zich vanaf zijn pensionering in 1998 op verschillende gebieden inzet voor de gemeenschap van Neerkant. Vanaf dat jaar is hij als vrijwilliger actief bij Voetbal Vereniging Neerkandia. Zijn werkzaamheden richten zich vooral op het uitvoeren van onderhoud en op het uitvoeren van bouwkundige voorzieningen.

Meer dan twintig jaar

Daarnaast is hij vanaf dat jaar actief bij de parochie Willibrordus en gemeenschapshuis De Moost. Ook bij deze organisaties heeft hij gedurende meer dan twintig jaar een belangrijk deel van de bouwkundige zaken en het onderhoud voor zijn rekening genomen.

Vanaf 2003 zet hij zich ook nog in voor de basisschool Willibrordus en Museum Techniek met ’n Ziel, waarvan hij medeoprichter was. Op de basisschool zorgt hij naast bouwkundige werkzaamheden ook voor de realisatie van bouwkundige randvoorwaarden bij onderwijsactiviteiten. Bij het museum verricht hij als lid van de werkgroep groot- en klein onderhoud veel werk op het gebied van onderhoud en verbouwingen.

MH-17-ramp

Vanaf 1998 is Joop Dielissen actief bij de dorpsraad van Neerkant en vanaf 2013 voor de opvolger: Vitaal en Leefbaar Neerkant. Hij was een van de kartrekkers en uitvoerders van de totstandkoming van het monument ter nagedachtenis van de familie Wals, ten gevolge van de MH17-ramp. Pas geleden zette hij zich nog in voor de herinrichting van de nieuwe kern van Neerkant. Naast al deze activiteiten is Joop Dielissen vanaf 2017 bestuurslid van Zangvereniging De Oude Weelde.

Joop Dielissen is vanwege zijn bescheiden en behulpzame persoonlijkheid en zijn inbreng in de samenleving een zeer gewaardeerd persoon in de gemeenschap van Neerkant en kreeg daarom donderdag deze Koninklijke onderscheiding.

Foto’s: DMG – Ramon van Hoek
- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen