9.7 C
Deurne
zaterdag 9 december 2023
Home- DeurneKonvooi van Movico Deurne vertrokken naar Denemarken voor start Tour de France

Konvooi van Movico Deurne vertrokken naar Denemarken voor start Tour de France

Voor de zesentwintigste keer is het team van Movico uit Deurne onderweg naar de Grand Départ van de Tour de France. Een kolonne van maar liefst 35 transporten en 55 medewerkers verplaatst zich op dit moment naar de Deense hoofdstad Kopenhagen, waar vrijdag de Tour de France zal starten.

Het Deurnese bedrijf heeft een vloot aan zogenoemde transformers, dat zijn mobiele evenementen-structuren die worden ingezet bij de start, langs de route en bij de finish van iedere etappe van de wielerwedstrijd. Bij de Tour de France levert Movico onder meer hospitality units, ruimten voor pers- en mediafaciliteiten, tribunes, podia, mobiele kantoren en natuurlijk de finishboog.

24 uur
De eerste drie etappes vinden dit keer plaats in Denemarken waarna er een rustdag is en de renners de dag daarna de Tour voortzetten in Duinkerke in Frankrijk. Dat betekent voor de 55 mannen en vrouwen van Movico dat ze 24 uur hebben om al het materieel op zondagavond in Denemarken af te breken en op maandagavond weer opgebouwd en schoongemaakt klaar te hebben staan in Frankrijk . Extra bijzonder hierbij is dit jaar dat het konvooi op maandag 4 juli de Deurnese gemeentegrens zal passeren via de A67 tijdens de verplaatsing van Denemarken naar Noord-Frankrijk.

Geoliede machine
Het bedrijf uit Deurne is met hun vloot al meer dan 25 jaar beeldbepalend voor de fans, commerciële partners en mediapartners van het grootste jaarlijks terugkerende en rondreizende sportevenement ter wereld. Als een geoliede machine en binnen enkele uren tuigen de medewerkers van Movico telkens razendsnel het startdorp en de finishstraat op.

Tour de France Femmes
Na de slotetappe op zondag 24 juli in Parijs zit het werk voor het team van Movico er deze keer nog niet op. Ze gaan direct door naar de Tour de France Femmes die op dezelfde dag en locatie zal starten. Daar voeren ze dezelfde logistieke mega-operatie nog een keer uit. Een week later zal op La Super Planche des Belles Filles bekend worden wie de eerste winnares zal zijn van deze Tour de France voor dames.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen