26.1 C
Deurne
donderdag 18 augustus 2022
Home- DeurneDeurne start met gratis luiercontainers op 10 plekken in gemeente

Deurne start met gratis luiercontainers op 10 plekken in gemeente

De gemeente Deurne start een proef met bovengrondse luiercontainers waar materiaal gratis kan worden ingeleverd. Vanaf vrijdag 1 juli kan men op tien verschillende locaties in de gemeente luiers inleveren. Het inzamelen gebeurt met speciale luierafvalzakken. Deze zijn gratis verkrijgbaar bij verschillende afhaalpunten, waaronder het gemeentehuis.

Gemiddeld wordt er per persoon jaarlijks ongeveer 10 kilo aan luierafval weggegooid. Bij veel mensen verdwijnt dit afval in de grijze container. “Geen luiers in de grijze container scheelt enorm veel ruimte. De grijze container hoeft dan minder vaak aan straat te staan. Het gescheiden inleveren van luiers levert voor deze huishoudens een forse kostenbesparing op”, geeft de gemeente aan.

Meerdere locaties
Bij de pilot van de gratis inzameling van luiers in Deurne wordt in eerste instantie op tien plaatsen in de gemeente luierafval ingezameld. Er wordt nog verder onderzocht of het mogelijk is om meerdere locaties toe te voegen. De gemeente legt uit dat het voor inwoners van de gemeente Deurne belangrijk is om beter afval te scheiden: “Hoe exacter we inzamelen, hoe beter voor de portemonnee en het milieu. Luiers kunnen gerecycled worden door het plastic te hergebruiken voor nieuwe producten.”

Afvalzakken
De speciale zakken voor de luiers en incontinentiemateriaal zijn gratis op te halen bij het gemeentehuis, de milieustraat en op alle locaties waar ook gratis PMD-zakken liggen. De volle afvalzakken met luiers kan je gratis weggooien in de speciale luiercontainers. Deze zijn vanaf vrijdag 1 juli te vinden op onderstaande plekken:

  • Bij de milieustraat, Indumastraat 5 in Deurne
  • Bij kinderdagverblijf Kiekeboe, Haag 3 in Deurne
  • Bij kinderdagverblijf Hummelhonk, Keltenstraat 16 in Deurne
  • Bij glascontainer, Gerardushuis, Parkstraat – Milhezerweg in Deurne
  • Bij glascontainer, Oude Liesselseweg in Deurne
  • Bij glascontainer, op parkeerterrein St. Jozefstraat in Deurne
  • Bij glascontainer, Pastoriestraat in Vlierden
  • Bij glascontainer op dorpsplein, Oude peelstraat in Helenaveen
  •  Bij glascontainer Jan Linders, Oude Molen in Liessel
  •  Op parkeerterrein bij huisartsenpraktijk De Pastorie, Dorpsstraat in Neerkant

De inzamelpunten van luiers zijn niet bedoeld voor medisch afval. In de luierzakken horen geen (latex) handschoenen, medicijnen en verpakkingen, stomazakjes en onderleggers. Voor medisch afval is een aparte subsidie beschikbaar bij de gemeente.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen