7.3 C
Deurne
vrijdag 8 december 2023
Home- Deurne'Koolhof Klikt’ moet meer verbinding in wijk brengen door samen fotograferen

‘Koolhof Klikt’ moet meer verbinding in wijk brengen door samen fotograferen

Steeds meer mensen, jong en oud zijn eenzaam en vinden het moeilijk om contact te maken met hun omgeving. Vooral ook door corona is het aantal gevallen van eenzaamheid nog sterker gegroeid. Reden voor de Deurnese Anita Maassen en Marije Zuidweg om daar in hun wijk Koolhof verandering in te brengen door mensen met elkaar te verbinden door samen aan de slag te gaan met fotograferen.

“We zijn met de wijkwerkers en wijkraad van de Koolhof rond de tafel gaan zitten om eens te kijken wat er speelt in de wijk en waar behoefte aan is en zo zijn wij bij het idee gekomen voor dit project. De naam is ook ‘Koolhof Klikt’ zodat het meer gaat klikken tussen de bewoners in de wijk en vanwege het klikken van de camera”, legt Marije Zuidweg zaterdagmiddag 17 juli uit in een interview op DMG Radio.

Zelf op pad
De bedoeling van het project is dat wijkbewoners zelf op pad gaan om foto’s te maken en samen kijken naar de foto’s. Deze worden daarna in kleine groepjes besproken en uiteindelijk komt er ook een expositie van de gemaakte foto’s die rond zal trekken door Deurne.

Verschillende culturen
Verbinding in een wijk als de Koolhof gaat niet altijd vanzelf legt Zuidweg uit: “Er leven heel veel verschillende culturen in de wijk en er is ook lange tijd niet echt een eigen clubhuis geweest. Door middel van fotografie willen we de verbinding gaan leggen tussen de mensen en hun kijk op de wijk in beeld brengen.”

Laagdrempelig
Inwoners van de wijk Koolhof kunnen gratis deelnemen aan ‘Koolhof Klikt’ en het project is bedoeld voor mensen van jong tot oud, statushouders, eenzame ouderen of alleenstaanden. “We willen het zo laagdrempelig mogelijk houden en het is ook geen fotografiecursus, het gaat echt om de verbinding zoeken en vinden. De mensen achter de voordeur uit krijgen en bij elkaar brengen, dat is ons doel”, vertelt Marije Zuidweg enthousiast.

Wil je jezelf of iemand anders aanmelden voor ‘Koolhof Klikt’? Kijk dan op http://www.koolhofdeurne.nl/de-koolhof-klikt/ of https://de-koolhof-klikt.jouwweb.nl/ voor meer informatie.

Foto: Michel van Eunen/Koolhof Fotosite

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen