23.9 C
Deurne
maandag 22 juli 2024
Home- DeurneKorting op bibliotheekabonnement voor minima

Korting op bibliotheekabonnement voor minima

Sinds 1 januari heeft Bibliotheek Helmond Peel voor iedereen een nieuw abonnement, namelijk ‘Zorgeloos lenen’. Eén abonnement zonder telaat- en leengelden, waarmee je écht kunt lenen zonder zorgen.

Om dit abonnement ook voor mensen met een laag inkomen binnen bereik te houden sloegen de bibliotheek en de gemeenten Asten, Deurne, Helmond en Someren de handen ineen en bedachten samen een kortingsregeling; zo kunnen ook mensen met een  smalle beurs ( tot 120% van de bijstandsnorm) lid worden en blijven van de bibliotheek.

In de gemeenten Someren, Asten en Deurne krijgen alle minima de komende weken een persoonlijke brief van de gemeente en een kortingsbon van de bibliotheek; hiermee kunnen zij zich met €30 korting laten inschrijven als lid van de Bibliotheek Helmond-Peel.  Het Zorgeloos lenen-abonnement kost dan slechts €12 per jaar en biedt toegang tot alle faciliteiten van Bibliotheek Helmond-Peel. Bij de brief aan de inwoners van Someren worden de mensen nog attent gemaakt op de regeling Meedoen, waarmee de overblijvende kosten van €12 nog kunnen worden teruggevraagd bij de gemeente Someren.

In Helmond krijgen alle mensen met een minimum inkomen een inkomensverklaring van Senzer of de gemeente Helmond; met deze verklaring kunnen ze zich  laten inschrijven als lid van de bibliotheek . Per verklaring kan één persoon gratis worden ingeschreven.Gemeenten en bibliotheek dragen samen de kosten van deze regeling. Gemeenten en bibliotheek hopen dat  met dit kortingsaanbod meer minima gebruik zullen maken van het brede aanbod van Bibliotheek Helmond-Peel.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen