20.5 C
Deurne
zondag 14 juli 2024
Home- DeurneKRC Genk wint tweede FC Robinstijn-voetbaltoernooi, maar eigenlijk is elke deelnemer en...

KRC Genk wint tweede FC Robinstijn-voetbaltoernooi, maar eigenlijk is elke deelnemer en bezoeker een winnaar

De jeugdteams van nationale en internationale profclubs begonnen zaterdagochtend in een bewolkt Deurne aan het International FC Robinstijn U16 Charity Tournament, maar ‘We are the champions’ klonk aan het eind van de middag voor toernooiwinnaar KRC Genk onder een stralende zon. Hoewel er bij de wedstrijden serieus gevoetbald wordt, gaat het bij het evenement vooral om geld inzamelen voor FC Robinstijn zodat de organisatie daarmee van nog meer voetbaldromen werkelijkheid kan maken.

De teams van PSV, VVV-Venlo, Borussia Dortmund, Club Brugge, KRC Genk, Lille OSC, VFL Bochum en het FC Robinstijn Regioteam met regionale voetbaltalenten gingen op het terrein van SV Deurne de strijd met elkaar aan bij de tweede editie van het internationale voetbaltoernooi. Naast het houden van dit Charity Tournament laat de stichting aan voetbal gerelateerde wensen in vervulling gaan van kinderen die om welke reden dan ook een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Junior ambassadeur
Bij de officiële opening van het evenement mocht Gijs Verhees als junior ambassadeur van de stichting samen met oprichter Pieter van Bussel en toernooidirecteur Erwin van den Broek het FC Robinstijn U16 Charity Tournament openen. Daarna mocht Gijs op de foto samen met alle deelnemende teams. De Deurnese stichting liet ook de wens van Gijs Verhees in vervulling gaan; hij wilde graag de wedstrijd PSV tegen Volendam bijwonen.

Ronaldo
Afgelopen jaar heeft FC Robinstijn meer dan tweehonderd voetbalwensen uit laten komen. Een hele bijzondere was die van Berkay die door bemiddeling van de stichting een ontmoeting had met Christiano Ronaldo in Portugal. Met het vervullen van die wens is de stichting zo’n 5 jaar mee in de weer geweest. “Soms gaat dat wat makkelijker, maar soms gaat er ook wat meer tijd overheen om dat voor elkaar te krijgen”, vertelt Pieter van Bussel. Hij legt uit dat de wensen van de kinderen heel divers zijn, maar meestal wel te maken hebben met het ontmoeten van hun voetbalheld.

Vijftien jaar
Hoeveel tijd er in een wens gaat zitten en hoe makkelijk of moeilijk dat gaat heeft vaak te maken met de bekendheid van de voetballer. “Hoe groter de naam, hoe moeilijker het is om bij zo’n speler in de buurt te kunnen komen”, zegt Van Bussel. “Het is een kwestie van al vijftien jaar heel veel investeren en netwerken. Daarnaast hebben we inmiddels heel veel spelers die ons goed kennen. Zij ondersteunen ons en helpen om contacten te leggen. De ontmoeting met Ronaldo is bijvoorbeeld tot stand gekomen met de de hulp van oud-Nederlands elftalspeler en oud-PSV’er Stan Valckx.”

FC Robinstijn wordt ondersteund door partners, sponsoren en bekende ambassadeurs uit de voetbalwereld, zoals Matthijs de Ligt, Steven Bergwijn, Ryan Gravenberch, Denzel Dumfries en bekende Oranjeleeuwinnen zoals Daniëlle van de Donk en de Deurnese Aniek Nouwen.

Foto’s: Josanne van der Heijden

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen