5.4 C
Deurne
zondag 21 april 2024
Home- DeurneKunst in de kleine zaal, De Gouden Helm Helenaveen

Kunst in de kleine zaal, De Gouden Helm Helenaveen

Kunst in de kleine zaal, De Gouden Helm Helenaveen

In maart en april exposeert Jolanda Hoebergen in de biljartruimte en de kleine zaal in Dorpscentrum De Gouden Helm in Helenaveen.
Hoebergen is geboren in 1964 te Meijel. Zij komt uit een gezin van 10 kinderen waarvan de ouders erg creatief waren.

Schilderen heeft ze altijd al leuk gevonden. Maar met 3 kleine kinderen kwam het er maar niet van. Op haar 40ste is ze toch een cursus schilderen gaan volgen in Asten bij de Peelse school, waar ze er achter kwam dat schilderen wel héél erg leuk is en dat het haar ook nog eens goed af ging.
Na 1 jaar schilderles in Asten ging Hoebergen naar de kunstacademie NICO te Neerpelt in België en deze heeft ze nu bijna afgerond.

Hoebergen schildert in verschillende stijlen; van realistisch (alsof je naar een foto kijkt) tot abstract, maar ook figuratief: portretten, dieren, landschap etc.
Zij schildert met olieverf en acryl verf, maar maakt ook potloottekeningen en mensen- en dierportretten met soft pastel.
Sinds 1,5 jaar is Hoebergen haar eigen onderneming gestart, genaamd Atelier Soul Art, met het beschilderen van uitvaartkisten.
Ze vond het altijd zo opvallend dat grafkisten er zo eenvoudig en kaal uit zien: “Je ziet al jaren dat het aanbod in grafkisten nietszeggend en onpersoonlijk is. Met Soul Art wil ik daar juist verandering in brengen. De kist waarin je begraven wordt, moet een positieve herinnering overbrengen. Samen met de nabestaanden kijk ik naar een gepast ontwerp, dat het beste de persoonlijkheid van de overledene weergeeft.”
Hoebergen werkt verder als activiteitenbegeleidster met mensen die hersenletsel hebben opgelopen na hun geboorte (NAH). Ze geeft deze mensen ook schilderles.

Wilt u Jolanda’s werk komen bewonderen; mail of bel dan ook even van tevoren i.v.m. de bezetting van de betreffende ruimtes.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen