13.3 C
Deurne
donderdag 22 februari 2024
Home- DeurneKunst maken door woorden weg te strepen; workshop Mark My Words in...

Kunst maken door woorden weg te strepen; workshop Mark My Words in bibliotheek Deurne

Woorden of zinnen wegstrepen uit een krantenbericht of van een bladzijde uit een boek en zo een beeldgedicht creëren. Het is niet de meest voor de hand liggende manier om kunst te maken, maar juist daarom geeft het volgens workshopleider KJ heel verrassende resultaten.

“Tijdens deze workshop gaan we met een stift woorden of zinnen in een tekst schrappen of markeren. Op deze manier ontstaat er een combinatie van woorden die samen een gedicht of pakkende tekst vormen. Behalve een mooie tekst, maken we ook een mooi plaatje”, legt KJ uit. De workshop is geschikt voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar en vindt plaats op vrijdag 5 januari om 11.00 uur in Bibliotheek Deurne en op dezelfde dag om 13.30 uur in Bibliotheek Helmond.

Tekst gaat verder onder de video.

Magic Show
Bij Bibliotheek Helmond-Peel zijn er tijdens de kerstvakantie nog meer activiteiten zoals de Let it Snow, the Magic Show op vrijdag 29 december om 10.30 uur in Bibliotheek Helmond en om 14.00 uur in Bibliotheek Someren

Meester-goochelaar Lars van Tuijl presenteert daar een magische kindervoorstelling in kerstsfeer. Hij trekt daarbij alles uit de kast: grappige acts met foute kerstsokken en -truien. En hij gaat zelfs proberen om het in de zaal te laten sneeuwen. De show is geschikt voor kinderen van 6 tot en met 10 jaar.

Website bouwen
Bij Bibliotheek Helmond leren kinderen vanaf 8 jaar om een eigen website te bouwen. In drie bijeenkomsten op 3, 4 en 5 januari, telkens van 10.00 tot 12.30 uur, gaan de deelnemers op ontdekkingstocht in de wereld van de websitetechniek. HTML Henk en CSS Sara van de Code Qube leren de kinderen stap voor stap hoe je je eigen website bouwt. Met behulp van van video’s, spelletjes en quizzen zijn ze in no-time een echte programmeur.

In het TechnoLab gaan kinderen leren werken met een microscoop en vergrootglas. Ze gaan onder meer bekijken hoe een slapende vlieg eruit ziet onder een microscoop. Verder wordt er eigen speelgoed van heel dichtbij bekeken en wordt ingezoomd op een broccoli. Het TechnoLab vindt plaats op donderdag 28 december om 10.30 uur in Bibliotheek Helmond en op vrijdag 29 december om 10.30 uur in Bibliotheek Asten. De workshop is bedoeld voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar.

Meer informatie en aanmeldmogelijkheden vind je op bibliotheekhelmondpeel.nl.

Foto: 4XM

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen