8.3 C
Deurne
maandag 4 maart 2024
Home- DeurneKunstenaar Arjan van Helmond geeft presentatie over zijn boek en schilderijen in...

Kunstenaar Arjan van Helmond geeft presentatie over zijn boek en schilderijen in Museum De Wieger

Kunstenaar Arjan van Helmond is donderdag 14 december terug in Deurne, waar hij is opgegroeid. Ter ere van zijn huidige tentoonstelling ‘De Uitzet’ in Museum De Wieger geeft hij een presentatie over zijn schilderijen en zijn boek ‘What speaks to us’.

Tijdens de bijeenkomst gaat Arjan van Helmond in gesprek met Trees de Kruijf-Swart over zijn werk en kunnen ook bezoekers meepraten over zijn kunst en de inspiratie erachter. Daarnaast vertelt Van Helmond over zijn boek, dat naadloos aansluit bij zijn artistieke reis en zijn visie op ruimte en herinneringen.

Internationale bekendheid
Na zijn jeugd in Deurne volgde Arjan van Helmond opleidingen aan de Rietveld Academie, Jan van Eyck Academie in Maastricht en uiteindelijk de Rijksacademie in Amsterdam. Zijn werk heeft nationaal en internationaal erkenning gekregen, met exposities in steden zoals New York, Londen en Berlijn. Ook in ons land was zijn werk al op meerdere plekken te zien. De kunstenaar woont en werkt al meer dan tien jaar in Amsterdam.

Wat het werk van Van Helmond kenmerkt, is zijn fascinatie voor de dagelijkse ruimte. De omgeving om ons heen, die vaak over het hoofd wordt gezien en als vanzelfsprekend wordt aanvaard. Hij richt zich vooral op wat niet onmiddellijk zichtbaar is. Van Helmond creëert zijn schilderijen aan de hand van foto’s van interieurs en objecten.

De presentatie van Arjan van Helmond vindt plaats op donderdagavond 14 december in het Groot Atelier van Museum De Wieger aan de  Oude Liesselseweg 29 in Deurne en begint om 20.00 uur. De entree is 5 euro. Reserveren is gewenst en kan via https://www.ticketview.nl/shop/dewieger.

Lees ook: Nieuwe expositie in De Wieger; Deurnese Arjan van Helmond maakt kunst van alledaagse dingen

Foto’s: Museum De Wieger

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen