7.7 C
Deurne
maandag 15 april 2024
Home- DeurneKunstwerken leerlingen De Sprong tentoongesteld in gemeentehuis

Kunstwerken leerlingen De Sprong tentoongesteld in gemeentehuis

Onder leiding van kunstenaressen Karin Toma en Thea Dorssers hebben leerlingen uit de schakel- en integratieklas van De Sprong de afgelopen weken gewerkt aan hun eigen kunstwerk. De resultaten zijn tot en met vrijdag te bewonderen bij de tentoonstelling in het gemeentehuis in Deurne.

Verschillende schildertechnieken
De leerlingen kregen drie weken lang één keer per week les in het atelier van Toma. Tijdens deze sessies leerden de jongeren om verschillende schildertechnieken toe te passen. Op de site van VVV Deurne is te lezen dat het project een succes is: “De leerlingen van de schakelklas van De Sprong hebben vanuit hun eigen visie en vanuit hun eigen blik op kunst prachtige schilderijen gemaakt, waarin de eigenheid van de leerling naar voren komt. Door het project hebben de leerlingen kennis gemaakt met
een voor hen nieuwe vorm van vrijetijdsbesteding.”

Dagelijks te bekijken
Wethouder Marinus Biemans opende vrijdagmiddag de tentoonstelling samen met een aantal leerlingen. De kunstwerken van de sprong zijn deze week in het gemeentehuis dagelijks te bekijken van 9.00 tot 17.00 uur. Op vrijdag is de tentoonstelling, net als het gemeentehuis, van 9.00 tot 12.30 geopend.

Foto: VVV Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen