5.4 C
Deurne
vrijdag 23 februari 2024
Home- DeurneOok KPN wil in Deurne glasvezelnetwerk aanleggen

Ook KPN wil in Deurne glasvezelnetwerk aanleggen

Ook KPN Netwerk NL wil in Deurne een glasvezelnetwerk aanleggen. Dat meldt de gemeente op haar website.

Zesde aanbieder
Op 8 januari werd bekend dat er in Deurne een glasvezelnetwerk komt, uitgerold door E-Fiber. Meer dan dertig procent van de inwoners van de gemeente heeft zich opgegeven bij één van de vijf providers. Daar komt nu een zesde aanbieder bij. KPN start deze week met een communicatiecampagne om bekendheid te geven zijn plannen voor glasvezel in Deurne.

Gemeente bekijkt aanvraag instemmingsbesluit
E-Fiber wil haar glasvezelnetwerk aanleggen in de hele gemeente Deurne, inclusief de buitengebieden. KPN richt zich op een groot deel van de kern van Deurne, met uitzondering van de bedrijventerreinen en de adressen ten noorden van de N270. Beide bedrijven hebben bij de gemeente een aanvraag voor een instemmingsbesluit ingediend. Dit is nodig om het glasvezelnetwerk te mogen aanleggen. De gemeente heeft beide aanvragen in behandeling en toetst of ze voldoen aan de wet- en regelgeving. Bij elke aanvraag die hier aan voldoet, verleent de gemeente het instemmingsbesluit.

Planning nog niet bekend
De gebieden waarin E-Fiber en KPN Netwerk NL glasvezel willen aanleggen, overlappen elkaar deels. Gemeente Deurne op haar website: “Vanuit onze coördinerende rol vragen wij beide bedrijven om hun werkzaamheden op elkaar af te stemmen. Dit om te voorkomen dat straten twee keer opengehaald worden en er twee keer overlast is voor bewoners en bedrijven.” De planning voor de aanleg van glasvezel in Deurne is op dit moment nog niet bekend.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen