28.7 C
Deurne
dinsdag 25 juni 2024
Home- DeurneKwaliteit van leven in Deurne centraal in nieuwjaarstoespraak

Kwaliteit van leven in Deurne centraal in nieuwjaarstoespraak

Bij een drukke nieuwjaarsbijeenkomst op dinsdag 1 januari in het gemeentehuis van Deurne benadrukte burgemeester Hilko Mak de voornemens om het leven, wonen en werken nog aangenamer te maken voor de inwoners van de gemeente Deurne.

Tijdens de toespraak kwamen verschillende onderwerpen aan de orde waaronder de intensivering van de samenwerking tussen gemeente en burgers, de verkeersknelpunten en overwegen, maar ook de woningbouwprojecten die afgelopen jaar zijn gerealiseerd en er was aandacht voor verschillende culturele ontwikkelingen.

Woningbouw

De gemeente heeft afgelopen jaar flink ingezet op het creëren van meer woonruimte. Dit werd gedaan met onder meer de nieuwbouw van woningen in de Spoorzone, appartementen aan de Zandbosweg, de verbouwing van de oude Rabobank tot een appartementencomplex voor jongere inwoners en de realisatie van ’t Stijn voor de oudere inwoners van Deurne. De burgemeester liet weten dat de woningbouw hierna niet stopt: “We gaan door met bouwen in Deurne.”

Spoortunnel

Een ander belangrijk aandachtspunt in de toespraak van Hilko Mak was de komst van de Spoortunnel aan de Binderendreef die in 2021 klaar moet zijn. Achter de schermen wordt er al druk gewerkt aan de voorbereidingen voor de aanleg van de tunnel. Maar ook gaat de gemeente bij andere spoorwegovergangen maatregelen nemen om de doorstroming van het verkeer te verbeteren.

Vernieuwing gemeentehuis

In het komend jaar zal er flink worden gewerkt aan de verbetering van het gemeentehuis. Na de verbouwing moet het vernieuwde gemeentehuis een plek worden waar je voor service en informatie terecht kunt maar waar je je ook meer thuis voelt in een prettige sfeer. De gemeente wil met een aantal ontwikkelingen beter inspringen op de behoeften van mensen in Deurne. Daarnaast zal meer aandacht worden besteed aan de duurzaamheid van het gebouw, die volgens de burgemeester op dit moment nog te wensen over laat. De keuze van de naam voor het gemeentehuis in de nieuwe stijl wil Hilko Mak overlaten aan de inwoners van de gemeente. Later dit jaar zal er een prijsvraag komen waarin iedereen zijn of haar idee voor de nieuwe naam kan voorstellen.

Bij de bijeenkomst in het gemeentehuis van Deurne waren ongeveer 100 belangstellenden aanwezig. De middag werd muzikaal omlijst door pianist Mathijs Maas.

Foto’s: Harold van der Burgt

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen