28.7 C
Deurne
dinsdag 25 juni 2024
Home- DeurneLaat je inspireren op de VVV OPEN DAG

Laat je inspireren op de VVV OPEN DAG

Inspiratie opdoen voor het nieuwe seizoen? Kom op zaterdag 22 april naar de Open Dag van VVV Deurne, Markt 14 in Deurne. Je vindt er kraampjes met bijzonder VVV-aanbod, een proeverij van streekproducten, optredens van artiesten en nog veel meer! De Open Dag is van 10.30 tot 16.00 uur.

Presentatie nieuwe muziekkaart
Ter gelegenheid van het muziekjaar ontwikkelde VVV Deurne een muziekkaart. Wie de kaart openslaat krijgt een passage uit het lied ‘Het Dorp’ te horen. De muziek in deze kaart werd verzorgd door Deurnes eigen troubadour Tonny Wijnands. Bekende Deurnenaar Friso Wiegersma schreef de tekst van het lied voor zijn levenspartner Wim Sonneveld. Het lied verhaalt over het Deurne van vroeger. Het tuinpad met de hoge bomen is er nog steeds, het is gelegen naast De Wieger in Deurne en het heeft in 2008 zelfs een officieel straatnaambord gekregen. Op de voorzijde van de nieuwe muziekkaart prijkt een artistieke afbeelding van ‘Het Tuinpad van mijn vader’, een creatie van Marianne Fransen. Het eerste exemplaar van deze bijzondere kaart wordt op de Open Dag om 11.00 uur aangeboden aan wethouder Biemans. Aansluitend brengt Tonny Wijnands het lied live ten gehore.
Activiteiten VVV Deurne
Naast het verstrekken van toeristische informatie, verkoop van fiets-, wandel- en streekproducten, biedt de VVV ook diverse leuke groepsuitjes aan. De VVV kan voor u een arrangement op maat organiseren o.a. op het gebied van cultuur, workshops, en rondleidingen. Zo behoort een workshop bij de vandaag in onze winkel optredende Djembé groep Bayasana tot de mogelijkheden. Tijdens de Open Dag kunt u zich laten informeren over de verschillende groepsprogramma’s variërend van moeraslopen en een chocoladeworkshop tot een demonstratie turfsteken.

Proeverij
Op de VVV Open Dag hebben bezoekers gelegenheid om allerhande streekproducten te proeven. Een variatie aan bedrijven uit de Gemeente Deurne verleent medewerking aan de proeverij. Zo zijn er hapjes van Bijzonder Brabants, Natuurpoort De Peel, IJssalon Italia, Beijers Groente en Fruit en ’t Streeckhuys.

Muzikale omlijsting van de Open Dag
In het kader van het muziekjaar zijn er optredens van Tonny Wijnands en Djembé groep Bayasana.
Kleurplatenwedstrijd muziekjaar
Deurnese illustrator Henk Kneepkens ontwierp speciaal voor deze wedstrijd een mooie tekening om in te kleuren. Kleurplaten zijn vanaf 22 april op diverse locaties in Deurne verkrijgbaar. Er zijn mooie prijzen te winnen. De kleurplaten kunnen ingeleverd worden bij VVV Deurne en bij de Ossenbeemd. De prijsuitreiking is op 10 september tijdens de Markt Groen Deurne bij De Ossenbeemd in Deurne.

Loterij, enquête en goodiebag
Iedereen is van harte welkom op de VVV Open Dag. Koffie, thee en een glaasje ranja staan klaar. Er kan een enquêteformulier ingevuld worden en er kan meegedaan worden aan een loterij. Voor de eerste 50 bezoekers is er een VVV-goodiebag met leuke attenties. Graag tot ziens bij VVV Deurne!

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen