23.1 C
Deurne
zondag 21 juli 2024
Home- DeurneLaatste loodjes bij E-waste Race voor leerlingen Griendtsveense Basisschool De Driehoek

Laatste loodjes bij E-waste Race voor leerlingen Griendtsveense Basisschool De Driehoek

Basisschool De Driehoek in Griendtsveen is één van de acht scholen die meedoet aan de de E-waste Race van gemeenten Horst aan de Maas, Peel en Maas en Venray. Op dit moment zijn de leerlingen bezig met de laatste loodjes en daarvan hopen ze dat die ook echt het zwaarst gaan wegen. Want als zij het meeste elektronisch afval verzamelen, wint De Driehoek een leerzaam schoolreisje.

Om de inzamelingsactie van de Griendtsveense leerlingen extra aandacht te geven, hebben ze zelf een promofilmpje gemaakt en op YouTube gezet. Hiermee hopen ze dat mensen nog snel spullen naar de school aan de Helenaveenseweg 52 in Griendtsveen brengen. Nog tot donderdag om 10.00 uur kunnen er oude en kapotte elektronische apparaten worden ingeleverd in het halletje van de school.

Voor de leerlingen van De Driehoek begon de E-waste Race al eind vorige maand met een leerzame en interactieve gastles over onderwerpen als consuminderen, grondstof schaarste, hergebruik en recyclen. Hierna gingen ze aan de slag met het inzamelen van bijvoorbeeld oude laptops of kapotte keukenmachines. Die belanden namelijk vaak op zolder of in een gangkast.

En dat is zonde weten de kinderen ondertussen, want er zitten waardevolle en herbruikbare materialen in. Van sommige apparaten kan 95 procent van de onderdelen hergebruikt worden. Alle bij de actie ingezamelde e-waste komt bij gerenommeerde recyclers terecht, zodat alles goed hergebruikt of gerecycled kan worden.

Bekijk hieronder de video die de leerlingen van De Driehoek maakten.

Foto: Basisschool De Driehoek

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen