23.1 C
Deurne
donderdag 25 juli 2024
Home- DeurneNoord-Brabant gunt Vialis onderhoud verkeerslichten en straatverlichting langs provinciale wegen

Noord-Brabant gunt Vialis onderhoud verkeerslichten en straatverlichting langs provinciale wegen

Voor het beheer en onderhoud van de verkeerslichten, straatverlichting en alle andere zaken ‘met een stekker’ langs de provinciale wegen in Noord-Brabant is vanaf 1 juli de firma Vialis verantwoordelijk. De provincie heeft afgelopen week een contract gesloten met het bedrijf voor het onderhoud en waar nodig de vervanging van ruim 150 verkeersregelinstallaties en ruim 11.000 masten met openbare verlichting.

“De apparaten die we in ons dagelijks leven gebruiken, worden steeds slimmer”, zegt gedeputeerde mobiliteit Stijn Smeulders. “Dat zie je bij je thuis, maar ook langs onze wegen. Vroeger waren we misschien al tevreden als een verkeerslicht op rood en op groen sprong. Nu verwachten we dat meerdere verkeerslichten met elkaar communiceren om de doorstroming zo vlot en zo veilig mogelijk te laten verlopen.”

Vialis kwam onlangs als beste uit de aanbesteding, waar in totaal vier partijen zich voor hadden ingeschreven. Het bedrijf neemt de werkzaamheden over van de firma Heijmans, die op dit moment nog verantwoordelijk is voor het zogeheten EPC-contract binnen de provincie Brabant. Het nieuwe contract met Vialis heeft een looptijd van in eerste instantie 4 jaar, met een optie op verlenging voor nog eens 4 jaar.

Naast het onderhoud en eventuele vervanging van de Brabantse verkeersregelinstallaties en lantaarnpalen, vallen ook het beheersen van calamiteiten, dynamisch verkeersmanagement, data-inwinsystemen, storingsregistratie en onderhoud aan pompen en overige elektra onder het contract. “Het gaat er dus niet alleen om dat iets werkt, maar ook dat het functioneert op de manier die we willen. Dat soort zaken zijn voor de komende jaren nu goed geregeld”, aldus gedeputeerde Smeulders.

Foto: Pexels

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen