25.9 C
Deurne
maandag 2 oktober 2023
Home- ZeilbergLaatste minuten van gestaakt duel tussen ZSV en EHC worden donderdag in...

Laatste minuten van gestaakt duel tussen ZSV en EHC worden donderdag in Deurne uitgespeeld

De wedstrijd tussen ZSV en EHC/Heuts die afgelopen zondag werd gestaakt na een aantal opstootjes en twee rode kaarten, wordt donderdag in Deurne uitgespeeld. Het duel wordt om 20.00 uur hervat met de strafschop, die zondag niet meer genomen kon worden omdat scheidsrechter Schuurmans het duel definitief beëindigde.

Voor ZSV dat al gedegradeerd is, staat er niet veel meer op het spel. EHC daarentegen kan zich nog plaatsen voor de nacompetitie voor promotie naar de vierde divisie, mits de wedstrijd wordt gewonnen. Bij een gelijkspel of nederlaag gaat die nacompetitieplek naar SC Susteren.

Tien man
In elk geval zal de club uit Hoensbroek donderdag met tien man moeten spelen vanwege de rode kaart die volgde in het tumult na een overtreding op ZSV-aanvaller Stan van Helmond. Toen de scheidsrechter een strafschop wilde geven, ging de ploeg van EHC/Heuts helemaal los tegen de wedstrijdleider omdat er in hun ogen geen sprake was van een overtreding.

Afkoelingsperiode
Meerdere spelers waaronder de reservedoelman van de Limburgers zouden daarbij het een en ander tegen scheidsrechter Schuurmans hebben geroepen. Eén speler van EHC gaf hem ook een duw en kreeg daarvoor de rode kaart. De scheidsrechter laste daarop een afkoelingsperiode in, maar die leek weinig effect te hebben.

Reservedoelman
Na tien minuten kwamen de ploegen weer op het veld en nam Rick Wiersema zijn positie in bij de strafschopstip. Op dat moment zag de scheidsrechter de reservedoelman in de dug-out zitten. De leidsman ging richting de Limburgse bank en toonde de keeper alsnog een rode kaart. Die liet duidelijk blijken daar niet blij mee te zijn en werd door twee mensen van de staf richting de zijlijn gedirigeerd. Hoewel beide teams verder wilden spelen, besloot de arbiter de wedstrijd niet te hervatten. Donderdag worden de laatste 19 minuten van het duel alsnog uitgespeeld op het veld van ZSV.

Lees ook: Duel tussen ZSV en EHC definitief gestaakt na belagen scheidsrechter en twee rode kaarten

Foto: Kevin Senders/KEV.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen