14.9 C
Deurne
woensdag 29 maart 2023
Home- DeurneLaatste Ondernemerscafé Deurne van het seizoen toch met publiek

Laatste Ondernemerscafé Deurne van het seizoen toch met publiek

Het was even spannend of de laatste editie van het Ondernemerscafé Deurne dinsdag 20 juli wel of niet met publiek zou kunnen plaatsvinden. Maar gisterenavond bleek tijdens de persconferentie van premier Rutte dat het terugdraaien van de coronaversoepelingen geen roet in het eten gooit voor de bijeenkomst over ondernemers in de regio.

Het seizoen van het Ondernemerscafé wordt traditioneel afgesloten in café De Brouwer aan de Markt in Deurne en volgens de huidige coronaregels mogen daar bezoekers bijeenkomen als ze vaste plaatsen hebben en anderhalve meter afstand houden van elkaar. “Gelukkig, want in coronatijd hebben we wel veel online-kijkers gehad maar het lekkerste is toch gewoon met elkaar aan tafel zitten”, vertelt mede-presentator Niels Crooijmans zaterdagochtend in het DMG-radioprogramma Deurne Draait Door. Hij leidt samen met Jan van den Heuvel de gesprekken bij het Ondernemerscafé. Crooijmans vervolgt: “We hebben ook nog gekeken naar de mogelijkheden om het buiten te organiseren omdat we dat in de zomer meestal doen maar als je je dan goed aan de coronaregels wilt houden, blijkt dat niet haalbaar. Binnen gaat dat wel prima.”

Online
Deze laatste editie van het Ondernemerscafé van alweer het achttiende seizoen is de eerste aflevering sinds anderhalf jaar waarbij weer publiek aanwezig kan zijn. “Toen de horeca helemaal dicht moest, dreigde automatisch het Ondernemerscafé ook stil te komen liggen. We hebben toen besloten om tijdelijk online verder te gaan en dat heeft ook wel een voordeel gehad. We hadden nu onder de kijkers ook mensen die normaal niet zo snel naar het café komen. Misschien dat die nu zo geïnteresseerd zijn geraakt dat ze ook voortaan de bijeenkomsten fysiek komen bijwonen want het Ondernemerscafé is er niet alleen voor ondernemers maar voor iedereen die het leuk vindt om te horen en zien wat er allemaal leeft aan ondernemerschap in de regio Deurne”, vertelt Niels Crooijmans.

‘Bommetje vol’
En dat er flink wat ondernemers actief zijn in heel uiteenlopende vormen blijkt volgens de presentator wel uit wat er op het programma voor de seizoen-finale van het Ondernemerscafé: “We zitten echt bommetje vol. Jan van den Heuvel en ik praten onder andere met René van der Zel die eigenaar is van XXL Nutrition B.V, algemeen directeur van Senzer Marion van Limpt en met Monique Teunissen die gestart is met haar bedrijf Temptation Escort. Natuurlijk verzorgt Dennis van der Meijden weer het nieuwsblok. Dus wij hebben er zin in.”

Zomerstop
Na deze editie nummer 184 van het Ondernemerscafé is er een zomerstop en in oktober wordt weer gestart met de bijeenkomsten. Crooijmans legt uit: “Eerdere jaren begonnen we al in september weer, dit jaar een maandje later. Dan hebben we goed de tijd om een planning te maken en interessante gasten uit te nodigen voor het nieuwe seizoen.”

Het Ondernemerscafé vindt dinsdag 20 juli plaats van 21.00 tot 22.00 uur in café De Brouwer aan de Markt in Deurne.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen