11.6 C
Deurne
maandag 4 maart 2024
Home- St. JozefparochieTonny Wijnands opent tentoonstelling ‘Mooi Stuk’ van Repair Café in Hofke van...

Tonny Wijnands opent tentoonstelling ‘Mooi Stuk’ van Repair Café in Hofke van Marijke

De bekende troubadour Tonny Wijnands uit de St. Jozefparochie opende zaterdagochtend om 10.30 uur in ‘t Hofke van Marijke in Deurne de tentoonstelling ‘Mooi Stuk’ over voorwerpen die niet meer werken en het verhaal achter de oorzaak ervan en de reparatie. In het bijzijn van verschillende vrijwilligers werden met een druk op de knop vijf draaiende plateau’s met de tentoongestelde voorwerpen in beweging gezet waarmee de expositie officieel was geopend. Wijnands gaf daarna een kort optreden om de start van de tentoonstelling muzikaal te ondersteunen. Hij had op een lied van Gerard van Maasakkers een eigen tekst gemaakt over het Repair Café.

De expositie is mogelijk gemaakt door Repair Café Deurne die zelf met hun vrijwilligers ook in het gemeenschapshuis allerlei gebruiksvoorwerpen repareren. ‘Mooi Stuk’ gaat over het avontuur van het repareren. Wat is er mis met een voorwerp, waarom is het stuk? Om dit te ontdekken gaat een reparateur op dezelfde manier te werk als een dokter, door te kijken, luisteren en voelen. De tentoonstelling neemt je mee op deze ontdekkingsreis.

Museumstukken
De tentoonstelling is gemaakt door de landelijke organisatie Repair Café International in Amsterdam en bestaat uit een aantal stands waarop een apparaat is geplaatst dat vaak ter reparatie wordt aangeboden. Via een koptelefoon hoor je het persoonlijke verhaal van de reparateur die het onder handen heeft gehad. In totaal zijn er vijf gerepareerde voorwerpen opgesteld alsof het museumstukken zijn. Een koffieapparaat, een spijkerbroek, een smartphone, een rolkoffertje en een stoel.

Online bekijken
‘Mooi Stuk’ is nog tot 1 oktober te zien in de centrale ruimte van gemeenschapshuis Hofke van Marijke aan de Rembrandt van Rijnstraat 5 in Deurne. De tentoonstelling is ook online te bekijken. Hiervoor heeft Repair Café International de stukken laten filmen en deze video’s voorzien van ondertitels in het Engels, Frans, Duits en Spaans.

Foto: Repair Café Deurne

Lees ook:

Repair Café presenteert ‘Mooi stuk’ in Hofke van Marijke

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen