11.6 C
Deurne
maandag 4 maart 2024
Home- DeurneLaatste raadsvergadering voor Marinus Biemans: ‘Deurne is mij dierbaar, vandaag heb ik...

Laatste raadsvergadering voor Marinus Biemans: ‘Deurne is mij dierbaar, vandaag heb ik dus pijn’

Na 14 jaar in de Deurnese politiek, waarvan bijna acht jaar als wethouder, was het dinsdagavond voor Marinus Biemans zijn laatste raadsvergadering. Vanaf 1 februari start hij als nieuwe directeur-bestuurder van woningcorporatie woCom.

Met een brok in de keel nam hij afscheid van zijn collega’s. “Het is tijd voor mij om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Tegelijkertijd doet een afscheid ook soms wel pijn, vooral als iets heel dierbaar is. En Deurne is mij dierbaar”, vertelt Biemans zichtbaar geëmotioneerd. “Ik kijk heel erg uit naar mijn nieuwe uitdaging, maar vandaag heb ik dus een beetje pijn.”

Videotheek
De afscheidnemend wethouder vertelde hoe bijzonder de plek voor hem persoonlijk is, waar hij tijdens zijn laatste raadsvergadering staat. Iets verderop aan de zijkant van het gemeentehuis zat vroeger een videotheek waar hij zijn vriend 25 jaar geleden leerde kennen. “Maar ook alle dingen die ik hier heb meegemaakt in het Huis voor de Samenleving dat het inmiddels is geworden. Vandaag stond ik nog op de foto met de cliënten van ORO die hier in het lunchwerkcafé staan en dan word ik helemaal gelukkig. Het is een mooie plek om hier te staan en een fijne plek”, zegt Biemans.

Hij legt uit dat hij in zijn politieke carrière zoveel mogelijk heeft geprobeerd om naast de verschillende mensen te staan. “Ik heb aan veel keukentafels, maar ook in kantines de afgelopen jaren gezeten en dat was fantastisch om mijn eigen gemeente zo te zien.”

Muziek
DMG brengt later deze week nog een uitgebreid video-interview met Marinus Biemans, waarin hij terugkijkt op zijn tijd in Deurne en vooruitkijkt naar de uitdagingen voor de toekomst. Ook is Biemans komende zaterdag rond 10.30 uur te gast in het radioprogramma Deurne Draait Door van DMG en gaat hij niet alleen in op zijn politieke carrière, maar vertelt hij bijvoorbeeld ook van welke muziek hij geniet en welk specifieke nummer hem karakteriseert.

Ondertussen maakt Marinus Biemans op de valreep van zijn politieke carrière ook nog kans om te worden gekozen als ‘Beste Bestuurder van een kleine gemeente’. Hij is genomineerd voor de titel omdat hij onder meer wordt gezien door collega’s als een communicatief sterke en deskundige bestuurder en een prettige samenwerkingspartner. Je stem uitbrengen op Marinus Biemans kan nog tot 30 januari via de website bestebestuurder.nl.

Foto: gemeente Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen