9.2 C
Deurne
woensdag 21 februari 2024
Home- Deurne Politieke lunch met burgemeester en wethouders voor Deurnese scholieren

[VIDEO] Politieke lunch met burgemeester en wethouders voor Deurnese scholieren

Niet even een snelle hap op het schoolplein en chillen met klasgenoten, maar een uitgebreide lunch en een politiek gesprek met het college van Deurne stonden er woensdagmiddag op het programma voor een aantal leerlingen van de IVO Deurne-scholen en het Willibrord Gymnasium.

Doel van het initiatief van onder meer Jongerenwerk Deurne is om jongeren en de lokale politiek meer met elkaar in verbinding te brengen. “Ik denk dat dit heel goed is, want in ons normale werk zitten wij natuurlijk niet zo vaak met kinderen aan tafel. En ons werk gaat wel heel vaak over kinderen; bijvoorbeeld onderwijs en huisvesting zitten in mijn portefeuille”, vertelt wethouder Tom Oomen in het restaurant van het Deurnese Hub van Doornecollege.

Tekst gaat verder onder de video.

Net als de burgemeester en wethouders Riny van Rinsum, Helm Verhees en Marjan Vrijnsen-de Corte schoof Oomen tijdens de lunch aan bij de leerlingen die meededen aan het project. Na de maaltijd die was bereid door de leerlingen van de kookclub van het Hub van Doornecollege, begon het politieke gesprek. De leerlingen konden hierbij in groepjes vragen stellen over de lokale politiek aan de wethouders en de burgemeester. Andersom hadden de politici ook verschillende vragen voor de jongeren.

Foto: Willem Wijnen

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen