9.2 C
Deurne
maandag 15 april 2024
Home- DeurneLaatste zaterdag van bomenactie bij Stationspark Deurne

Laatste zaterdag van bomenactie bij Stationspark Deurne

De Coöperatie Stationspark Deurne heeft de afgelopen maand meer dan 400 struiken en bomen uitgedeeld aan de bewoners van Deurne, de geslaagde actie wordt afgesloten op zaterdag 5 maart.

In eerste instantie was de bedoeling om de actie te houden op vier zaterdagen maar na de eerste twee weekenden waren de meeste planten al vergeven. “De vlinderstruik en de notenboom gingen het hardst”, vertelt Michel Lintermans van Coöperatie Stationspark. Er is komende zaterdag nog een kleine voorraad van vlier, kardinaalsmuts, brem, hazelaar, beuk, vlinderstruik, perzik en aalbes verkrijgbaar.

‘Super gegaan’
De actie is boven verwachting verlopen zegt Lintermans: “Het is super gegaan! Mensen stonden in rijen vanaf de bushalte tot aan de moestuin bij het station waar we de planten uitdeelden.” In totaal hebben Jan Berkers van stichting Boombelijd en Michel Lintermans van het Stationspark, ongeveer 500 planten opgehaald in Hoofddorp opgehaald bij een landelijke organisatie, die door het gratis weggeven van bomen en struiken uitbreiding van het bomenbestand in Nederland wil stimuleren.

De laatste restanten worden weggegeven op zaterdag 5 maart van 13.00 tot 16.00 uur bij het Stationspark aan de Spoorlaan in Deurne.

Foto: Coöperatie Stationspark Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen