23.1 C
Deurne
donderdag 25 juli 2024
Home- ZeilbergLeden ’t Vertierke herdenken Zeilbergenaar en zamelen geld in voor KWF met...

Leden ’t Vertierke herdenken Zeilbergenaar en zamelen geld in voor KWF met John Proenings Memorial Darttoernooi

Hij was één van de gepassioneerde leden van dartvereniging ’t Vertierke, maar de club moet hem sinds eind vorig jaar missen omdat John Proenings op 11 november overleed na een lange strijd tegen kanker. Om hem te herdenken spelen de leden van de Zeilbergse club vrijdagavond voor de eerste keer het John Proenings Memorial Darttoernooi in Sociaal Cultureel Centrum Den Draai.

Geboren Zeilberger John Proenings kreeg vier jaar geleden te horen dat hij kanker had. “Toch bleef hij positief en deed veel om zijn conditie op peil te houden door te wandelen, sporten en fietsen”, vertelt Berry van Rosmalen. Hij is één van de organisatoren van het darttoernooi. Ook medeorganisator en uitbater van Den Draai, Patrick Nelemans herinnert John als iemand die ondanks zijn ziekte positief in het leven bleef staan: “Hij heeft veel operaties gehad, maar als hij fit was speelde hij toch zijn favoriete spel: darts.”

Ter nagedachtenis aan Proenings wordt nu het eerste toernooi gehouden. “We gaan eerst in een poulesysteem spelen en daarna een winnaars- en verliezersronde. Van het inschrijfgeld gaat een gedeelte naar het Kankerfonds”, legt Van Rosmalen uit. Van het bedrag gaat per inschrijving 5 euro naar de prijzenpot en 2,50 euro wordt gedoneerd aan het KWF. Naast de prijzenpot wordt gestreden om de John Proenings-wisselbokaal. “Ook van de opbrengst van elke consumptie gaat 20 eurocent naar het Kankerfonds”, voegt Berry van Rosmalen toe.

Tijdens de wedstrijd zal ook de familie van John aanwezig zijn en hopen de leden van ’t Vertierke op een mooie avond waarmee een flinke bijdrage kan worden geleverd aan het KWF. De winnaar van de eerste editie gaat naar huis met een bijzondere wisselbokaal. “Hij is een meter hoog en Johns gezicht is er in gegraveerd. Dus een zeer mooie en toepasselijke prijs”, zeggen Nelemans en Van Rosmalen.

Iedereen kan in principe deelnemen aan het John Proenings Memorial Darttoernooi. Aanmelden kan door te bellen of een WhatsApp te sturen naar 06-10241706. Ook kunnen darters zich aanmelden bij Den Draai, dit kan tot vrijdag om 19.45 uur. Het toernooi start om 20.00 uur en vindt plaats in het Sociaal Cultureel Centrum aan de Blasiusstraat 2 in Deurne-Zeilberg. Deelnamekosten bedragen 7,50 euro per persoon.

Foto: DMG

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen