23.1 C
Deurne
woensdag 17 juli 2024
Home- DeurneStationsomgeving in Deurne verder opgefleurd met nieuwe ingehaakte fiets

Stationsomgeving in Deurne verder opgefleurd met nieuwe ingehaakte fiets

De omgeving van het station in Deurne is woensdagmiddag verder opgefleurd door de komst van een fietsje dat is ingehaakt met garen in verschillende vrolijke kleuren. Cliënten van ORO hebben de tweedehands kinderfiets voorzien van het nieuw ‘jasje’.

Het kunstwerk heeft een vaste plaats gekregen in het groen tegen een boom op het Stationsplein. In 2018 werd door de dezelfde groep van ORO-werkpost Hofke van Marijke al eens een fiets voor volwassenen helemaal ‘gewrapped’ in garen. “Die was ondertussen wel toe aan vervanging”, vertelt Michel Lintermans van Coöperatie Stationspark. “Zowel de oude als nieuwe fiets staat wel enigszins beschut door de boom waar hij tegen is geparkeerd. Toch ontkom je er niet aan dat het haak- en breiwerk op een gegeven moment begint te slijten door de weersinvloeden.”

Bij de vorige ingehaakte fiets hebben vijftien personen er een paar maanden aan gewerkt voordat het kunstwerk klaar was. “Dat zal ook deze keer rond die koers liggen”, zegt Lintermans. “We hebben de komst van de nieuwe fiets woensdagmiddag samen gevierd en meteen ook wat slingers opgehangen om dit vrolijke moment te benadrukken.”

De cliënten van ORO die verantwoordelijk zijn voor het bijzondere haakwerkstukje, weten ondertussen wel hoe ze een project als dit moeten aanpakken. Elke woensdag komen ze al jaren samen om onder het motto ‘Haak maar aan’ om onder meer te breien, borduren, haken en naaien. Ieder doet dat op zijn of haar eigen manier en in een eigen tempo. Ook buurtbewoners en andere geïnteresseerden kunnen aanhaken bij de wekelijks bijeenkomst in het Hofke van Marijke aan de Rembrandtstraat 5 in Deurne.

Foto’s: Coöperatie Stationspark

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen