11.8 C
Deurne
maandag 26 september 2022
Home- DeurneLeden van oldtimer-bromfietsclub De Vette Bougie toeren weer door de Peel

Leden van oldtimer-bromfietsclub De Vette Bougie toeren weer door de Peel

Oldtimer-bromfietsclub De Vette Bougie houdt zaterdag 20 augustus voor de twaalfde keer de Peellandrit. Op hun klassieke Kreidlers, Zundapps, Puchs, en Flandria’s rijden ze een 115 kilometer lange toertocht door de Peel.

“We rijden jaarlijks zo’n zeven tot acht ritten met oldtimer bromfietsen, solexen, snorscooters maar ook lichte motoren mogen meedoen”, vertelt Toon Melgers van De Vette Bougie.

25-jarig jubileum
De club van brommerenthousiastelingen bestaat inmiddels uit 117 leden in de leeftijd van 25 tot 70 jaar oud en viert volgend jaar het 25-jarig jubileum. “Als wij een rit hebben, staan er mensen langs de weg altijd met open ogen te kijken. Iedereen kan meedoen, als de brommer maar minimaal 25 jaar oud is.”

Bezemwagen
Melgers legt uit dat er bij de toertocht een gemiddelde snelheid van 40 kilometer per uur wordt gereden: “Zo kan iedereen de groep bijhouden tijdens de rit die door verschillende dorpen in Oost-Brabant leidt. Over de hele route staat bewegwijzering en we hebben ook een bezemwagen voor het geval iemand met pech komt te staan.”

250 rijders
Voor de rit verzamelen de deelnemers zich zaterdag 20 augustus tussen 9.00 tot 10.30 uur bij Zalen van Bussel aan de Sint Jozefstraat 77 in Deurne waar men zich kan inschrijven Om 11 uur vertrekken de deelnemers van de Peellandrit. “We verwachten ongeveer 250 rijders en die komen niet alleen hier uit de buurt. Er zijn erbij die uit het noorden van het land komen en die overnachten in het Fletcher Hotel om hier deel te kunnen nemen aan onze toertocht”, vertelt Toon Melgers trots.

Brommerbeurs
Zondag 18 september houdt De Vette Bougie ook weer een brommershow en –beurs op het terrein van Van Kessel Olie aan de Milheesestraat 19 in Milheeze. “Eindelijk kan het weer, na twee jaar dat corona roet in het eten gooide. We hebben daar ook een hal die groot genoeg is om iedereen plaats te geven, mochten de weergoden ons tegenzitten. Onze leden laten daar hun brommers zien en er zijn stands met allerlei soorten onderdelen en accessoires voor brommers, solexen en motoren”, zegt Melgers. Tijdens de beurs kunnen ook lotjes worden gekocht waarmee een Aprilia brommer mee te winnen is.

Beluister hieronder het interview met Toon Melgers dat eerder te horen was op DMG Radio.

Foto: De Vette Bougie

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen